Вибори в Україні були вільні і конкурентні — спостерігачі Місії ОБСЄ

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Вибори в Україні були вільні і конкурентні — спостерігачі Місії ОБСЄ
16:11, 01.04.19

Як зазначили спостирігачі міжнародних організацій, I тур виборів 2019 був справедливо-конкурентним і громадяни мали можливість вільного голосування. Це озвучив Ілка Канерва, спецкоординатор ОБСЄ, президент ПА ОБСЄ під час прес-конференції представників міжнародних спостерігачів.

Крім нього були присутні представники-спостерігачі: Парламентської асамблеї НАТО та Європейського парламенту, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Бюро з демінститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Ілка Канерва зазначив:

Ми можемо говорити, безумовно, що це були конкурентні вибори і була забезпечена можливість голосувати за того кандидата, якого обирав громадянин. Безумовно, все буде визначатися в другому турі. Мій особистий висновок - ці конкурентні вибори ведуть .... до 2-го раунду. Сподіваюся, що це надихне українців продовжити демократичний розвиток в світі і безпеку ... з європейськими цінностями.

Також було підкреслено, що зараз в Україні була велика кількість міжнародних спостерігачів, що також сприяло мінімізації порушень. Але вони не вплинуть на загальний результат волевиявлення. Хоча були кібератаки та втручання іншої держави в вибори для їх зриву чи для дискредитації.

Раніше ми писали про вибори 2019 року

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости