Білорусь підвищила мита на нафтопродукти для українських споживачів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Білорусь підвищила мита на нафтопродукти для українських споживачів
15:56, 01.04.19

Після 1 квітня Бєларусь підвищує експортні мита на нафтопродукти та нафту, що вивозяться з Євразійського Економічного Союзу. Таке рішення ухвалене Радою міністрів республіки. Як вважають українські фахівці галузі, це зроблено під тиском російської сторони, яка давно вважала бєларуські ціни для українців заниженими.

На початку квітня зростуть в Україні ціни на нафтопродукти. Справа в підвищенні цін в сусідній державі на $3,2 з $91,2 до $97,4/т. Але це не останнє підвищення, бо Белнефтехим заявив, що в цьому році російські ціни для них виростуть на 14,3%.

Україна є дуже залежна в цих видах продуктів нафтохімічної промисловості від сусідньої держави. Наприклад, частка продукції білоруських НПЗ в усьому паливному імпорті складає більше 69,9%. Нагадаємо, що в минулому році Україну отримала 3,16 млн тонн нафтопродуктів.

Також заборонено постачати із Росії дизель і мазут російського виробництва, оскільки кремль ввів заборону на експорт всіх нафтопродуктів, а також скрапленого вуглеводневого газу (ЗВГ) з листопада минулого року до кінця 2019 року в Україну.

Також ми писали раніше про загальні об'єми імпорту в Україні.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости