Правила не писані: в день виборів в інтернеті транслювалася реклама кандидатів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Правила не писані: в день виборів в інтернеті транслювалася реклама кандидатів
21:30, 31.03.19
Соцпортал

Не зважаючи на "букву закону", в день виборів в інтернеті тривала трансляція реклами окремих кандидатів на посаду Предидента України.

Про це повідомляє Соцпортал з посиланням на Чесно.

- Загалом ЧЕСНО сьогодні зафіксував 18 рекламних відеороликів від сторінки “Прес-центр Бойко”. Сама сторінка була створена на початку лютого, та присвячена виключно висвітленню діяльності кандидата в президенти Юрія Бойка, - йдеться у повідомленні.

Також, в день виборів зі сторінки “Анжелика А” рекламується відео пісні вуличного музиканта, очевидно, проти кандидата Порошенка. На цей канал в Youtube це відео було завантажено понад 2 роки тому.

Ще одне рекламне відео в Youtube містить ознаки реклами на користь кандидата Володимира Зеленського. Це відео рекламується зі сторінки Альберта Точиловського. На своїй сторінці автор відео коментує найрізноманітніші питання - від сурогатного материнства і утеплення будинків до євроблях, спорту та виборів.

Крім цього, в день виборів ЧЕСНО зафіксував рекламу на користь Олега Ляшка зі сторінки Tut News у соцмережі Facebook. Допис почали рекламувати ще вчора, тобто з дня тиші. За його поширення заплатили щонайменше 100 доларів. Загалом на рекламні дописи на користь Ляшка з цієї сторінки від 25 березня витратили щонайменше 2 тисячі доларів. Cторінка Tut News поширює передовсім матеріали інших популярних новинних сайтів країни і час до часу публікує компліментарні дописи (часто рекламні) на користь Олега Ляшка.

Також, рух ЧЕСНО в день виборів зафіксував рекламу проти кандидата Анатолія Гриценка. На рекламі в Google стоїть сайт grytsenko.net який поширює компромат на Гриценка, зокрема щодо ніби то розпродажу зброї, розкрадання земель та його причетності до корупції.

Також, в YouTube рекламують новину «Прямого каналу» про те, що Володимир Зеленський відмовився від ефіру на одному з українських каналів.

Нагадаємо, що згідно із законодавством, агітація у переддень виборів та під час виборів заборонена.

Нагадаємо, що:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости