Вибори 2019 року у Києві: стало відомо, коли краще прийти на виборчу дільницю

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Вибори 2019 року у Києві: стало відомо, коли краще прийти на виборчу дільницю
21:45, 30.03.19
Соцпортал

З'явилася версія, коли краще прийти на виборчу дільницю на завтрашніх виборах Президента україни.

Про це повідомив Хмарочос, передає Соцпортал.

-За березневим опитуванням соціологічної служби «Рейтинг», 32% киян планують прийти на дільницю до 12 години. Це показник значно нижчий ніж по Україні загалом – 44% українців готові голосувати зранку, - йдеться у повідомленні.
  • У Києві найбільший відсоток тих, хто не визначився з часом – аж 18%.
  • Ще 19% планують голосувати з 12 по 15 годину, 10% – у наступні три години.
  • Лише 5% жителів столиці голосуватимуть після 18 години, це середній показник по Україні.
- Досвід минулих виборів водночас показує – кияни ходять голосувати пізніше. На виборах Президента у 2014 році зранку (до 11 години) прийшли голосувати лише 13% виборців. А з 15 по 20 годину – 30%, - впевнений автор.

Директор громадської організації «Комітет виборців України» Олексій Кошель підтверджує, що у Києві найбільший наплив людей зазвичай спостерігається після обіду та перед закриттям дільниць. Тому радить йти на дільницю вранці чи до обіду.

Крім того, опитування «Рейтингу» показує, що чверть киян готові простояти в черзі понад дві, а інша чверть – лише до півгодини. Олексій Кошель зазначає, що кількість людей, що змінили місце голосування на користь Києва не надто значна, і тому не повинна суттєво вплинути на черги. За статистикою Державного реєстру виборців таких громадян 48 тисяч, тобто трохи більше 2% загального числа виборців у столиці.

Разом з тим, голова «Комітету виборців України» радить звернути увагу на дільниці у центрі міста. На них традиційно голосують кандидати у президенти, яких цього року аж 39. Кандидатів супроводжує велика кількість членів команди та журналістів, що може створювати певні незручності для тих, хто голосує на такій дільниці.

Нагадаємо,

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости