Україна стала продавати більше яблук до Євросоюзу

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Україна стала продавати більше яблук до Євросоюзу
18:40, 25.03.19
Інфо-Шувар

Найбільшими покупцями українських яблук у лютому цього року стали такі країни Євросоюзу, як Швеція, Греція та країни Прибалтики.

Про це повідомляє Інфо-Шувар, передає Соцпортал.

В останній місяць зими українським садівникам знову вдалося здивувати світовий ринок яблук. Крім загального збільшення обсягів зовнішніх продажів до рекордних 11,1 тис. тонн, певні зміни відбулись і в географії експорту українського яблука. Найбільшим досягненням лютого можна вважати суттєве збільшення поставок до країн ЄС, де в цьому році власного яблука досить багато, а ціни в конкурентів такі ж, як і в нас.

- В січні ми не могли увійти на ринок ЄС через потужну конкуренцію із місцевим яблуком, передусім,із польським. А вже у лютому, за оцінками експортерів та українських господарств, які самостійно експортували яблука, частка країн ЄС в експорті українського яблука склала приблизно 10%. Цікавим є те, що поставки нашого яблука в цей регіон відбувались напряму, в обхід Польщі. В лютому серед країн ЄС найбільші обсяги українського яблука купувала Швеція, Греція та країни Прибалтики. Крім цих країн, поставки відбувались до Іспанії, Австрії, Болгарії та Голандії» - розповідала експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

Нагадаємо:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости