Чи варто купувати кутовий диван з каркасом ДСП?

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Чи варто купувати кутовий диван з каркасом ДСП?
14:49, 18.03.19

Сьогодні матеріалів, з яких роблять дивани - безліч. Але одним з найпопулярніших все ж залишається ДСП. Причин цьому кілька, але головна, мабуть, вартість. Адже саме сегмент меблів з ДСП - один з найдоступніших на сучасному меблевому ринку. Але чи варто брати такий виріб? Чи довго воно прослужить і чи не зашкодить здоров'ю? Адже кажуть, що ДСП - матеріал, який виділяє шкідливі речовини. Про те, чи правда це, і що робити, якщо вам сподобався кутовий диван саме з ДСП - в нашій статті.

Кутовий диван з ДСП: що це за матеріал?

Для початку розберемося, що ж це за матеріал - деревно-стружкові плити? Виготовляють такі плити з дерев'яної тирси і стружки, які скріплюють між собою спеціальними речовинами. Саме останні і викликають побоювання у багатьох людей, так як вважаються шкідливими для людського організму. Раніше в якості «сполучної ланки» використовували формальдегідні смоли, а також спеціальний клей. Сьогодні ж деревні залишки все частіше скріплюють за допомогою речовини під назвою лігнін - у нього природне походження (він міститься в деревині). Однак до такого ноу-хау в Україні вдається швидше меншість фабрик, що роблять кутові дивани, ніж більшість. Решта ж по-старому скріплюють стружку смолами і клеєм.

Переваги кутового дивану з ДСП

Безсумнівно, крім доступної ціни, у цього матеріалу є і інші плюси. Перерахуємо ж їх:

  • Міцність. ДСП дуже складно пошкодити, воно має високу стійкість до зношування. Його складно зламати. А значить, річ послужить вам довго при дбайливому ставленні.
  • Тривалий експлуатаційний термін. Матеріал не розсихається, він не буде розшаровуватися. До того ж, через те, що тирса з'єднана хімічними матеріалами, в такому дивані ніколи не заведуться комахи і не з'явиться цвіль.
  • Не боїться перепадів температур. Тому його так часто використовують в якості сировини для кухонних гарнітурів. При зміні температури матеріал не вздується, не розсохнеться, як це часто буває з натуральним деревом.
  • Стійкість до вологи. Плита може деформуватися, тільки якщо опустити її в воду і досить довго там протримати.

Недоліки дивану з ДСП-каркасом

Не може матеріал, який має таку кількість переваг, бути позбавленим мінусів. Серед них:

  • Головний - наявність формальдегідів. Вони виділяються з плит під дією вологи і тепла. Чим вони шкідливі для здоров'я? Впливають негативно на зорову, нервову, а також дихальну системи, та й в цілому на організм. Але, є допустима межа вмісту даної речовини, яка визначається ГОСТом: це до 10 мг на 100 г сухого ДСП. Така його кількість не здатна завдати людині шкоди.
  • Місця кріплення плит ДСП не особливо надійні. Згодом вони розширюються і втрачають форму. тому не рекомендується розбирати і збирати продукцію з ДСП багато разів.

Так чи варто купувати додому кутовий диван з ДСП?

Якщо ви впевнені в тому, що виробник використовує якісну сировину з допустимим рівнем формальдегіду, а також з надійною кромкою по краях, то чому ні? Ну а якщо раптом ви знайшли меблі з ДСП, де сполучною речовиною є лігнін, тут і зовсім нічого думати: придбаєте чудовий виріб за лояльною ціною, який прослужить вам довгі роки.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости