Активісти оголосили депутатів-номінантів антипремії "Золотий кондачок": є список

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Активісти оголосили депутатів-номінантів антипремії "Золотий кондачок": є список
22:45, 06.03.19
Соцпортал

Активісти із "Демократичної сокири" оголосили депутатів-номінантів вітчизняної антипремії "Золотий кондачок". Станом на зараз до неї потрапили 8 претендентів.

Про це повідомив Соцпортал з посиланням на паблік організації.

- Минулого тижня проходила церемонія вручення премії «Оскар» (досить малопомітна подія для України на фоні відбору на «Євробачення»), і ми також захотіли собі свою премію. Точніше, антипремію. Але обов‘язково велику, важку та вкриту позолотою,- йдеться у новині,- Шановні пані та поні, «Демократична Сокира» із гордістю пропонує вашій увазі першу партійну антипремію України – нагороду «Золотий кондачок»! І ми разом з вами обиратимемо у режимі «тицяй сюди прямо зараз», кому ж саме з українських політиків випаде фул-хаус на рівері і хто отримає цю не дуже почесну, але дуже важливу нагороду. Нагороду за найбільш лівацькі, найбільш соціалістичні дії та заяви минулого, 2018 року.

Отже, чому «кондачок», чому він золотий і що це взагалі таке?

Почнемо з останнього запитання. Є такий вислів – «не вирішувати з кондачка». Вислів вже, хвала Богу Світла Р‘глору, трошки підзабутий, але дуже популярний у радянські часи та у радянських чиновників. «Не решается этот вопрос с кондачка, товарищи! Это огульный, деляческий подход! Товарищи, как учил нас великий вождь и учитель...», ну і таке інше.

Власне, колись ми в офісі згадали про цей вислів і сталася дивина. Щось загадкове, магічне було у слові «кондачок». Він наче гіпнотизував нас. «Кондачок». Чому «кондачок»? Може, є якийсь там «кондак», який у зменшеному вигляді являє собою маленький беззахисний кондачок? А може, і немає, а кондачок є. Магія цього слова зачарувала нас. Той день пройшов під знаком кондачку. А потім ми вигадали премію на його честь. Здається, кондачок поработив нас остаточно.

Сам кондачок являє собою або якийсь елемент танцю, або – за іншими даними – паличку, на яку намотувався пергамент із церковними піснями. От саме цей варіант ми і зробили ключовим для нашої премії. І вручатимемо її щороку, відразу після «Оскара», за найбільш соціалістичні дії та заяви в українській політиці. Нам здалося, що саме у слові «кондачок» кристалізувався весь той радянський, соціалістичний «новояз», який лився з трибун «партсобраній» та шпальт газети «Правда», і який навіть зараз помітно впливає на українську політику і політиків. Ось так одне пов‘язалося із іншим і з‘явилася наша антипремія.

Наразі ми маємо вісім номінантів (нагадаю, це премія за минулий, 2018 рік), обраних журі Партії. Кожен з цих номінантів гарантовано отримає «Золотий кондачок» у своїй номінації. Вони вже перемогли, або, власне, програли, бо це все ж таки антипремія. Але тільки один із них отримає головну нагороду – «Гранд-кондачок 2018» (він вдвічі більший за звичайні кондачки і в чотири рази почесніший). І от саме володаря «Гранд-кондачка» оберете саме ви!

Отже, наші номінанти:

  • 1. Ігор Насалік, міністр енергетики й вугільної промисловості – номінація «Кращий астрофізик-практик» за підтримку українського вуглепрому в стані довічної чорної дири на дотаціях.
  • 2. Олег Ляшко, голова Радикальної партії – номінація «Непозбувний сум за гладким Мосійчуком», за періодичні заяви про необхідність ввести державне регулювання цін на продукти.
  • 3. Віктор Галасюк, нардеп (РПЛ) і голова парламентського комітету з підприємництва і промислової політики – номінація «Кум, щоб порєшать» за сталий лобізм інтересів олігархів, під прикриттям «захисту вітчизняного виробника».
  • 4. Андрій Рева, міністр соціальної політики – номінація «Гроші – зло», за близький до самопожертви саботаж монетизації субсидій.
  • 5. Володимир Гройсман, прем’єр-міністр – номінація «Кращий танцювальний номер «Ціна на газ», який виконувався перед МВФ і електоратом одночасно.
  • 6. Олег Барна, народний депутат – номінація «Чорноземофілія», за активну адвокацію подовження мораторія на продаж землі та самовбивчі заклики у присутності членів «ДемСокири» повернутись до колективного сільського господарства.
  • 7. Олександр Вілкул – номінація «Зеленкою по пиці від усіх хвороб», за обіцянки згорнути медичну реформу Уляни Супрун і повернути все до старої стагнації.
  • 8. Вадим Рабінович – номінація «Перпетуум трепло», за обіцянки зробити зарплатню, як в Європі.
- Пишіть номер вашого кандидата у коментарях під цим дописом, а у цю суботу, дев‘ятого березня, ми підрахуємо усі голоси і урочисто проголосимо ім‘я переможця – того, хто отримає «Гранд-кондачок 2018». А він отримає, не переймайтесь, - додали вони.

Нагадаємо:

  • Раніше на захист кінотеатру "Київ" стали депутати і активісти.
  • Депутат Київради від «Батьківщини» та секретар Постійної комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики Олександр Поживанов став на захист київської громади щодо подальшої долі культурного центру «Кінотеатр Київ».

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости