"Штучний інтелект для Києва" відкриє дискусію про цифрові права людей

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. "Штучний інтелект для Києва" відкриє дискусію про цифрові права людей
23:15, 05.03.19
Соцпортал

"Штучний інтелект для Києва" відкриє дискусію про цифрові права людей: КМДА розпочинає масштабний проект під назвою AI for Kyiv.

Про це повідомляють Новини Києва. Соцпортал з посиланням на прес-службу КМДА.

- 5 березня у Києві громадська організація «Смарт Сіті Хаб» підтримки КМДА розпочинає масштабний проект під назвою AI for Kyiv, - йдеться у повідомлення.

Його головна мета – вивчити прозорість автоматизованого прийняття рішень в адміністративних службах українській столиці.

14-місячний проект фінансується грантом у розмірі 260 000 доларів США від всесвітньої філантропічної організації Luminate, яка орієнтована на розширення можливостей співпраці громадян та інституцій для побудови відкритих суспільств.

Проект Artificial intelligence (AI) for Kyiv – Штучний інтелект для Києва – покликаний ініціювати дискусію про цифрові права людей в Україні та розробити практичні приклади прозорого та підзвітного використання штучного інтелекту, автоматизованого прийняття рішень службами Київської міської державної адміністрації, віднайти оптимальні рішення для покращення якості життя у місті на основі відкритого доступу до даних, а також інтелектуальної і прозорої трансформації управління містом з використанням сучасних технологій та інновацій.

- Завдяки залученню громадськості до публічної дискусії щодо штучного інтелекту столична влада зможе визначити пріоритетні напрями в розвитку міської цифрової інфраструктури. Київ зробив перший крок на шляху до інтелектуалізації міського простору. Згідно з отриманими результатами, ми будуватимемо стратегію впровадження штучного інтелекту у масштабах 4-мільйонного мегаполіса. Використовуючи інноваційні технології, ми працюватимемо над розбудовою інклюзивного та справедливого діалогу між жителями та владою міста, – сказав директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Нагадаємо також, що:

Компанія Марка Цукерберга використовує ШІ, щоб скоротити проходження магнітно-резонансної томографії з 30 хв до 3 хв.

Для цього дослідницький центр корпорації отримав у своє розпорядження 3 млн анонімних знімків МРТ.

Робот вільно спілкується з людиною, тож по телефону його важко відрізнити від живого співрозмовника.

Щоправда, користувачі одразу ж висловили побоювання, що скоро роботи почнуть їм дзвонити через Google Assistant, використовуючи цю нову технологію. Однак, в компанії заспокоїли, штучний інтелект кожен раз буде попереджати про те, що він робот, аби не вводити людей в оману.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости