Під Києвом чиновник планував нажитися на ремонті туалету

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Під Києвом чиновник планував нажитися на ремонті туалету
22:15, 28.02.19
Соцпортал

Чиновник однієї з міських рад Київщини вирішив заробити легких грошей найпростішим способом - розтратою державних коштів.

Про це повідомляють Новини Києва. Соцпортал з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

- За процесуального керівництва Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомлено про підозру першому заступнику однієї з міських рад у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України, - йдеться у новині.

Так, в лютому 2018 року вказаний посадовець органу місцевого самоврядування підписав договір між міською радою та суб’єктом господарювання щодо здійснення поточного ремонту приміщення туалетів на першому поверсі будівлі міськради, за що виконком зобов’язувався сплатити Товариству грошові кошти в розмірі 200 тис грн. Термін виконання робіт лютий-березень 2018 року.

Водночас, в порушення вимог вказаного договору ремонтні роботи в повному обсязі виконані не були. Незважаючи на це, посадовець, не провівши звірку відповідності виконаних робіт складеним актам, та переслідуючи корисливий мотив, а саме мету подальшої розтрати грошових коштів, затвердив своїм підписом неправдиві відомості, що стало підставою для перерахування на рахунок Товариства обумовленої суми грошових коштів. Відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи, насправді, роботи були виконані підрядником на суму не більше 100 тис грн.

Нагадаємо, раніше:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости