У Києві хочуть виділити 50 мільйонів гривень на охорону шкіл та дитсадочків

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві хочуть виділити 50 мільйонів гривень на охорону шкіл та дитсадочків
18:37, 23.02.19
прес-служба Київської міськради

У Києві хочуть посилити заходи безпеки у школах та дитячих садочках і планують виділити на ці цілі 50 мільйонів гривень.

Про це Новини Києва. Соцпортал повідомили у у прес-службі Київської міськради.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати підтримали місцеву ініціативу щодо забезпечення комунальних шкіл та дитячих садочків фізичною охороною та камерами відеоспостереження за рахунок міського бюджету.

Сьогодні в Києві вже встановлено більше двох тисяч камер у навчальних установах. Разом із тим, захист дітей у дитячих садках і школах, а також вихователів і вчителів має бути підсилений – вважають у міській раді. Відтак, розглядають можливість фінансування заходів безпеки на рівні 50 мільйонів гривень.

- Столичні навчальні заклади мають бути якнайбільш захищеними та безпечними. Саме тому ми дали доручення виконавчому органу знайти можливість виділити 50 мільйонів гривень на безпеку в столичних навчальних закладах. Ці кошти плануємо виділити цього року, прописавши зміни в бюджеті. Департамент освіти та науки КМДА має розробити та подати на розгляд депутатам комплекс заходів щодо посилення безпеки в школах і дитячих садочках уже найближчим часом, - зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Наразі допрацьовується пілотний проект відеонагляду в дитячих садочках, а саме – у групах та навчальних кімнатах.

Доступ до цих даних матимуть батьки дітей, які перебувають у садочках для контролю за навчальним та виховним процесом.

Щодо фізичної охорони – на офіційній сторінці Департаменту освіти і науки КМДА розміщено запрошення до обговорення проекту примірного Порядку відвідування закладів загальної середньої освіти територіальної громади міста Києва.

Нагадаємо:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости