В "Київтеплоенерго" пояснили "космічні платіжки": пояснення просто фантастичне

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. В "Київтеплоенерго" пояснили "космічні платіжки": пояснення просто фантастичне
21:15, 15.02.19
Соцпортал

У Київтеплоенерго знайшли пояснення сумам, котрі будуть змушені заплатити кияни за січень поточного року.

Про це повідомляють Новини Києва. Соцпортал з посиланням на прес-службу КГГА.

- Кияни отримали платіжки за січень 2019 року, у яких сума за централізоване опалення значно збільшилась у порівнянні з груднем 2018 року, у деяких випадках на 40%-60%, - Про це під час прес-брифінгу 14 лютого розповів директор СП «Енергозбут» КП "КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО" Костянтин Лопатін, - Причин декілька, окрім підвищення тарифу на централізоване опалення і гаряче водопостачання на 22,3%, який вступив у силу з початку року, вплинув ще й фактор низької середньомісячної температури зовнішнього повітря.
- Переважна кількість споживачів сплачують за даними показників лічильника теплової енергії, тобто за фактичний обсяг спожитої теплової енергії на потреби опалення будинку. Проте, температура у січні була на 2 градуси нижча (становила –4,5ºС), ніж середньомісячна температура за грудень минулого року, а це основний чинник, який впливає на обсяги споживання теплової енергії, для забезпечення комфортної температури у житлових приміщеннях із дотриманням норм. Окрім того, з січня 2019 року почав діяти новий тариф. У результаті, ці два фактори стали причиною збільшення нарахувань у платіжках за опалення. У середньому, сума збільшилась на 40%, а в деяких випадках до 60%, у залежності від технічних характеристик будинку, – пояснив Костянтин Лопатін.

Нарахування споживачам за централізоване опалення відбувається за двома алгоритмами залежно від наявності лічильника теплової енергії.

Нагадаємо:

  • нещодавно у Києві вимагали скасування підвищення тарифів на опалення.
  • У Києві «Батьківщина» та Центр Захисту киян вимагають скасування необґрунтованого підвищення тарифів на тепло та гарячу воду.
  • Особливе обурення викликало те, що тарифи підвищують на власний розсуд, відстоюючи інтереси не українців, а теплогенеруючих компаній.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости