Портнов проти Посольства: Андрій Шевченко розповів про нову "судову війну"

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Портнов проти Посольства: Андрій Шевченко розповів про нову "судову війну"
18:50, 09.02.19
Соцпортал

У понеділок, 11 лютого, у Печерському райсуді пройде суд за позовами Андрія Портнова проти МЗС, Генпрокуратури, Посольства України у Канаді і посла України у Канаді Андрія Шевченка.

Про це Посол розповів на своїй сторінці у Фейсбуці:

Атака з тилу неприємна тим, що відволікає сили на передовій.Проти мене і команди, яку я маю честь очолювати, розгорнув юридичну війну Андрій Портнов.
Передісторія така. Канада залишається єдиною країною, яка зберігає санкції проти Портнова, якого підозрюють у причетності до злочинів за часів Януковича.
Портнов оскаржив санкції у Верховному суді Канади – і програв. Тепер він хоче «відіграти» цю поразку в судах українських – набагато більше йому зрозумілих з часів, коли він будував судову піраміду для Януковича.
Він намагається довести, що у його проблемах винні Посольство, МЗС та ГПУ, які повідомили Канаді неправду про його злочини.Тому очікую на сплеск інформаційного креативу щодо мене і моїх колег-дипломатів у Києві та в Оттаві. Це психічна атака. Портнов провокує, намагається виставити себе політичною жертвою і надщербити партнерство між Україною та Канадою.
Такого подарунка він не отримає.
Ми, у Посольстві, професійно і скрупульозно передаємо Канаді інформацію від українських правоохоронців. Наша юридична позиція тверда і відсторонена від приватних суджень. Це зрозумів канадський суд – розраховуємо на справедливе рішення і у Києві.
Що ж до психічної атаки особисто проти мене скажу так: мало чого боюся з тих часів, коли пан Портнов готував закони 16 січня, а «Беркут» за вказівками влади стріляв по нас на Майдані. Нам є, з ким воювати (і кого перемагати) на зовнішньому фронті!

Нагадаємо, Андрій Портнов нині живе за межами України, у соціальних мережах місцем свого перебування він позначає столицю Австрії.

Ще почитати:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости