Український моряк у російському полоні: «Головне – не забувайте про нас»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Український моряк у російському полоні: «Головне – не забувайте про нас»
14:36, 08.02.19
33-й канал

25 листопада російські силовики біля берегів Криму захопили три українські кораблі і 24 членів їхніх екіпажів.

Вінницький «33-й канал» розповідає іторію українського військового, співробітника СБУ Андрія Драча, захопленого російськими силовиками біля берегів анексованого Криму 25 листопада,

Журналісти відвідали село Городок, де народився один із військовополонених моряків України Андрій Драч. Поспілкувались із батьком Андрія та відвідали школу, де він навчався. Зустрілись із родичами та його вчителями, небайдужими жителями. Мама 25-річного старшого лейтенанта Андрія зараз служить у ЗСУ.

Давня історія

Як виявилося, Андрій із іншими курсантами заспівав Гімн України, коли навчався у Військово-морській академії у Севастополі. Під час окупації Криму курсантам запропонували присягнути Росії і перейти туди на службу. Як відомо, так вчинила більшість їхніх викладачів із високими званнями. Але Андрій та інша група курсантів у відповідь на підняття російського прапора заспівали Гімн України. І перевелись довчатись до Одеської академії.

Якраз перед арештом батькові Андрія Леоніду зробили операцію на серці. Андрій ще встиг забрати його із кардіоцентру у Вінниці. Пізніше зідзвонювався із ним. Потім із телевізора дізнався про напад.

Полон

Нагадаємо, адвокат Андрія, Андрій Пепа, повідомив, що Андрій, як і інші моряки заявив, що він є військовополоненим. Тому інших свідчень не дає.

Як повідомляють журналісти "33-го", дружину Оксану в ці дні шантажують невідомі і пропонують дати кошти за його визволення.

Під час останього суду Андрій передав коротку записку батькові. Адже знає, як йому зараз нелегко. І Леонід Драч каже, що написав короткого листа синові. Найголовніше – що його та інших не забувають в Україні та світі.

Нагадаємо,

У Києві родинам загиблих учасників АТО замість землі будуть видавати гроші.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости