​В Україні святковим концертом та релігійними заходами відзначать День святого Маруна

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ​В Україні святковим концертом та релігійними заходами відзначать День святого Маруна
14:01, 04.02.19
Соцпортал

У Києві святковим концертом у Національній опері та релігійними заходами у Кафедральному соборі Святого Олександра відзначать День святого Маруна.

6-го та 7-го лютого у Києві відбудуться заходи на честь святкування Дня святого Маруна – духовного батька ліванців та покровителя всіх прибічників маронітської християнської церкви, яких в Україні налічують понад 500 сімей. Урочистості будуть проходити протягом двох днів та включатимуть вшанування мощей святого Шарбеля, Службу Божу під проводом Архієпископа Пола Саяха та концерт за участю найкращих артистів Лівану, серед яких відома у світі співачка Кароль Самаха. Організатором святкових заходів четвертий рік поспіль виступить «Ліванський Культурно-Інформаційний центр» за сприяння посольства Лівану в Україні, авіакомпанії «Браво» та Маронітської родини в Україні.

Святкування розпочнеться 6 лютого 2019 року о 17:45 у Кафедральному соборі св. Олександра з урочистої передачі мощей святого Шарбеля. Після цього, о 18:00, відбудеться Служба Божа в маронітському обряді арамійською, сиріакською та арабською мовами під проводом Архієпископа Пола Саяха.

7 лютого 2019 року о 19:00 в Національній опері України з нагоди святкування Дня святого Маруна відбудеться концерт. В цей вечір у залі Опери вшанувати святого Маруна зберуться під патронатом Надзвичайного і Повноважного Посла Лівану в Україні пана Алі Дахера українські та ліванські політики, представники дипломатичного корпусу, діячі культури та мистецтв. Почесним гостем заходу стане Апостольський Нунцій в Україні Архієпископ Клаудіо Гужеротті.

На гостей вечора чекає виступ Кароль Самахи - однієї з найяскравіших зірок арабської естради, відомої у світі ліванської співачки, кліпи якої збирають понад 50 мільйонів переглядів на YouTube.

Кароль заспіває у супроводі симфонічного оркестру під керівництвом Заслуженого артиста України Володимира Сіренка. Також у програмі вечора – концерт духового оркестру та хореографічні номери від танцювального ансамблю під керівництвом хореографа Самі Хаджа (Ліван).

Заходи відбудуться за підтримки представників ліванських бізнес-структур в Україні та агрохолдингу «Руно».

Програма святкування Дня святого Маруна в Києві:

6 лютого

  • 17:45 – Вшанування мощей святого Шарбеля із Лівану
  • 18:00 – Служба Божа під проводом Архієпископа Пола Саяха арамійською, сиріакською та арабською мовами у Кафедральному соборі св. Олександра за адресою: м. Київ, вул. Костьольна, 17.

7 лютого

  • 19:00 – Святковий музичний концерт у Національній опері України за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 50.

Ще почитати:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости