Чому кросфіт тільки на користь дівчатам, - думки спортсменок

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Чому кросфіт тільки на користь дівчатам, - думки спортсменок
15:27, 25.01.19
Соцпортал

2-3 лютого відбудеться фінал міжнародного турніру з кросфіту Kyiv Battle 2019, в якому візьмуть участь не тільки чоловіки, а й представниці прекрасної статі. Останнім часом дуже багато дівчат обирають кросфіт найулюбленішим видом спорту, який з кожним днем стає дедалі популярнішим. Утім, існує певний міф, що силові вправи та дівчата - речі несумісні. Давайте спробуємо розвіяти ці думки.

Кросфіт з'явився в Україні у 2012 році. Відтоді багато дівчат приєдналися до цього виду спорту та встигли гучно про себе заявити.

"Я вважаю, що кросфіт тільки на користь дівчатам!", - саме такої думки дотримується переможниця Kyiv Battle 2017 та 2018 років серед жінок у категорії "Професійні атлети" Мар'яна Федоренко. І дійсно, можна не сумніватися в тому, що кросфіт пробуджує в дівчині неймовірну впевненість у своїх силах.

Так, певною мірою кросфіт можна назвати модним явищем. А, як відомо, дівчата люблять слідкувати за останніми тенденціями у світі краси. Більш того, безумовним є той факт, що чоловікам подобаються дівчата зі спортивною фігурою. Хоча для багатьох спортивна фігура уявляється по різному. Для когось ідеалом є рельєф та достатня кількість м'язів, а для когось в пріоритеті просто підтягнутий живіт.

Оскаржувати міф про те, що кросфіт та жіночність – речі несумісні, можуть, напевно, лише люди, які далекі від спорту або ті, хто просто ніяк не може змусити себе піднятися з дивану.

Так, треба визнати, що заняття важкою атлетикою для дівчини призводить до великих змін у її фігурі, роблячи її сильнішою і могутнішою. Але дівчина йде в кросфіт не заради об'ємних м'язів, а заради гармонійного спортивного розвитку, який допоможе їй стати кращою. Якщо заняття відбуватимуться на постійній основі, то це, безумовно, призведе до звички правильно харчуватися, слідкувати за своїм здоров'ям та фізичним станом. Усі ці складові викликатимуть велику повагу не тільки з боку самої себе, а й з боку оточуючих, які рано чи пізно захочуть на вас рівнятися.

Але, на відміну від чоловіка, для дівчини однією з головних особливостей тренувань стане фокус на фізичних навантаженнях. Тут потрібно правильно поєднувати інтенсивність, а також вчасно зупинятися, адже здоров'я важливіше будь-яких спортивних результатів. Важливим залишається підбір кваліфікованого тренера. Таким чином, спортсменка тренує різні групи м'язів, не перевантажуючи окремі з них. Зростання силових показників йде гармонійно і проявляється в рівномірному збільшенні м'язової маси.

"Я ставлюся до кросфіту як до способу життя та невід'ємної потреби, як-от поїсти чи поспати. Кросфіт - це невід'ємна частина життя, яка дає тобі можливість добре почуватися, бути бадьорим, активним, життєрадісним, цілеспрямованим та показувати приклад своїм дітям. Більшість проблем та комплексів у людей через те, що вони мало рухаються",- говорить минулорічна переможниця Kyiv Battle серед "аматорів" Олександра Безносюк.І дійсно, з нею важко не погодитися.

Кросфіт, безумовно, допоможе тим людям, які страждають зайвою вагою. Правильний підхід до вправ та ведення здорового способу життя неодмінно призведе до позитивного результату, адже організм дівчини нічим не поступається організму чоловіка. Свого часу фітнес був дуже популярний серед жіночого населення, але кросфіт дає більш швидкі результати і набагато цікавіший через різноманіття вправ. Позитив кросфіту полягає й в тому, що дівчина сама може вирішувати, що вона хоче - чи то стати професійним атлетом зі збільшеною м'язовою масою, чи просто виглядати підтягнутою та спортивною. Головне - бажання.

Тож, кросфіт та жіночність - речі більш ніж сумісні, адже кожна дівчина сьогодні хоче бути кращою, ніж вона була вчора.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости