У Києві випробували снігоплавильну машину (відео)

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві випробували снігоплавильну машину (відео)
18:07, 24.01.19
прес-служба КМДА

Сьогодні, 24 січня, на вулицях Києва випробували снігоплавильну машину. Столиця України стала першим містом нашої держави, де почали працювати такі машини.

Про це Новини Києва. Соцпортал повідомили у прес-службі КМДА.

У Києві провели тестовий запуск першої в Україні мобільної снігоплавильної установки. Дві установки TRECAN 60-PD виробництва Канади столиця закупила у грудні 2018 року.

- Київ першим в Україні закупив такі сучасні установки. Снігоплавильна машина «з’їдає» до 60 тонн снігу за годину. Після інтенсивних снігопадів, коли важливим стає питання вивезення снігу з вулиць і доріг, такі мобільні установки є суттєвою допомогою, – розповів генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

Перевагами установок є їхня висока мобільність та можливість застосування на найбільш проблемних ділянках вулично-дорожньої мережі. Це, зокрема, стосується центральних районів столиці, де майже неможливо знайти ділянку для тимчасового складання снігу.

- Машина мобільна для того, щоб її використовувати у будь-який момент у будь-якому місці, вона працює на дизельному пальному, що дає можливість працювати як на магістралях, так і в спальних районах чи у кварталах зі складними умовами руху, – зазначив Олександр Густєлєв.

Окрім того, застосування снігоплавильних установок дозволяє зменшити витрати на допоміжну техніку. Адже для робіт із вивезення снігу у середньому задіюють 69 одиниць допоміжної техніки, у тому числі, техніки сторонніх організацій, що залучається за додаткові кошти відповідно до попередньо укладених договорів.

Нагадаємо, у Києві пасажири штовхали тролейбус, який застряг у снігу.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости