Вчені передрікають повне зникнення тигрів

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Вчені передрікають повне зникнення тигрів
12:26, 19.01.19
cikavosti.com

На думку вчених, якщо не зупинити браконьєрство, то популяція тигрів у дикій природі на нашій планеті зникне у найближчі десять років.

Про це повідомляє Соцпортал з посиланням на cikavosti.com.

Зоозахисники повідомили, що за останні сто років зникло близько 96 відсотків популяції. На даний момент в дикій природі мешкає близько чотирьох тисяч особин.

Стрімке вимирання відбувається через браконьєрство та руйнування місць проживання тигрів. Співробітники організації Born Free оголосили про надзвичайну мобілізацію заради збереження виду.

Вони сподіваються вплинути на ситуацію з браконьєрами, захистити місця проживання і посприяти акціям з охорони природи. Особливе занепокоєння у захисників викликає Індія, в якій різноманітність дикої природи поставлено під загрозу через повальні вбивства тварин, у тому числі тигрів, для використання частин їх тіла в традиційній медицині.

Крім того, в країні відбувається хаотична вирубка лісів, що руйнівно впливає на звірині популяції.

За даними Born Free, зіткнення людей з тиграми в 85 відсотках випадків відбувається, коли перші проникають в світ дикої природи: проекти доріг, ліній електропередач або залізничних шляхів не враховують лісові масиви, які потім у процесі виконання знищують середовище існування тварин.

Нагадаємо, вчені пояснили причину появи таємничої генетичної аномалії.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости