Україна серед світових лідерів з експорту молочної продукції

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Україна серед світових лідерів з експорту молочної продукції
15:42, 19.01.19
Економічна правда

За оцінками фахівців, за підсумками 2018 року Україна експортувала молочної продукції на 7 мільярдів гривень та увійшла до першої десятки світових експортерів.

Про це повідомляє Соцпортал з посиланням на Економічну правду.

Вперше за останні роки Україна увійшла в десятку світових лідерів з експорту молочної продукції.

Про це зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства Олена Ковальова під час зустрічі з асоціацією молочників України "Укрмолпром".

- Сьогодні молочний сектор демонструє позитивні результати, покращилась якість сировини, вперше за останні роки Україна увійшла в 10-ку світових лідерів з експорту молочної продукції, - розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства Олена Ковальова.

За оцінками міністерства, за результатами 2018 року всієї молочної продукції буде реалізовано на суму майже на 57 млрд гривень, при цьому експорт складатиме понад 7 млрд гривень

Ковальова додала, що тваринництво є особливою галузою сільського господарства, стан розвитку якої вагомо впливає на економічний потенціал агропромислового комплексу країни.

- Так, у 2019 році на підтримку розвитку тваринництва передбачено кошти на суму 3,5 млрд грн, основні напрями підтримки молочного скотарства 2018 року будуть збережені, - підсумувала Ковальова.

Нагадаємо, українські селяни стали розводити більше овець.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости