У Києві привласнили 24 мільйони гривень, призначені для ремонту шкіл

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві привласнили 24 мільйони гривень, призначені для ремонту шкіл
20:52, 15.01.19
УНН

Бюджетні кошти переводилися на рахунки фіктивних фірм, а потім обготівковувалися через конвертаційний центр. А тим часом роботи на об’єктах проводилися лише частково.

Про це повідомляє УНН з посиланням на на прес-службу управління Державної фіскальної служби у Києві, передають Київські новини. Соцпортал.

За даними ДФС, для участі в тендерних процедурах щодо надання послуг з капітального ремонту об'єктів комунальної власності в одному з районів Києва група осіб створила низку підконтрольних компаній, які стали переможцями тендеру.

Протягом 2018 року ці компанії отримали понад 40 млн грн бюджетних коштів на капітальний ремонт приміщень музичної школи, загальноосвітньої школи, покрівлі в Центрі дитячої та юнацької творчості, а також капітальний ремонт фасаду житлового будинку одного з районів Києва.

- Однак, 24 млн грн із отриманих були перераховані фігурантами на рахунки 24 підприємств, які входили до складу викритого працівниками податкової міліції конвертаційного центру. При цьому роботи, на які виділялися кошти, виконувалися не в повному обсязі, а бюджетні кошти обготівковувалися через фіктивні підприємства за 10-12 % від суми та присвоювалися, – зазначили у ДФС.

Обстеження цих об'єктів комунальної власності, які були предметом тендерних процедур, підтвердило, що фактично відповідні роботи виконувалися лише частково і, до того ж, силами офіційно непрацевлаштованих осіб.

- За результатами обшуку офісних приміщень групи компаній – фігурантів виявлено та вилучено 18 печаток СГД даної групи, готівку в національній та іноземній валюті в еквіваленті більше 1,5 млн грн, комп’ютерну техніку та телефони із листуванням з організатором та учасниками конвертцентру щодо документального оформлення видимості проведених робіт. Окрім того, в ході обшуку було виявлено та вилучено понад 1000 бойових патронів для автомата "Калашникова, – уточнили у відомстві.

Нагадаємо, киян закликали підтримати культовий столичний кінотеатр.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости