З Києво-Печерської лаври зникли 10 культурних цінностей

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. З Києво-Печерської лаври зникли 10 культурних цінностей
12:16, 10.01.19
УНН

Такими є результати перевірки, яку проводило Міністерство культури України. Про факт зникнення цінностей Мінкульт повідомив правоохоронні органи.

Про це повідомляє УНН, передає Соцпортал.

За результатами перевірки Міністерства культури України в основному та науково-допоміжному фондах Києво-Печерського історико-культурного заповідника, комісія не виявила 10 предметів. Місцезнаходження цих культурних цінностей на сьогодні не встановлено.

- Станом на сьогодні відсутніми залишаються 10 предметів, місцезнаходження яких не встановлено. Про це було проінформовано правоохоронні органи, - повідомила керівник прес-служби Міністерства культури Юлія Даценко.

Вона уточнила, що в період з 1988-го по 2000 рік Києво-Печерський історико-культурний заповідник передав до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври чоловічого монастиря Української православної церкви МП загалом 829 предметів.

- Згідно з актами, заповідником до монастиря було передано 829 предметів. Перевіркою встановлено наявність та точне місцезнаходження 815 предметів, 14 предметів не виявлено. Після завершення перевірки представниками монастиря було додатково надано до огляду чотири предмети з числа тих, що не були виявлені, - зазначила Даценко.

Сама перевірка проводилась в період з 21 листопада по 17 грудня 2018 року.

Нагадаємо, священик УПЦ МП вирішив прихопити церковний купол.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости