Стало відомо, скільки триватиме криза на ринку меду

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Стало відомо, скільки триватиме криза на ринку меду
17:23, 28.12.18
Інфо-Шувар

На думку фахівців, намагаючись збільшити обсяги експорту, трейдери занижували ціну на мед, яка у певний момент стала неприйнятною для пасічників. Виправити ситуацію вдасться через декілька років.

Про це повідомляє Соцпортал, посилаючись на Інфо-Шувар.

Криза на ринку меду протримається не менше 2-3 років. А, власне, кризові явища в сегменті почали проявлятися ще в 2015-16 рр.

- А в 2016-2017 рр. Україна запропонувала на зовнішньому ринку меду значно більше, ніж раніше і його експортна ціна впала. Тепер вона знижується три роки поспіль, - розповів директор «Українського центру меду» Володимир Очколаз.

Медові трейдери, намагаючись експортувати побільше продукції, постійно знижували ціни. Але не врахували, що певна межа виявиться для пасічників неприйнятною.

- Головною помилкою 2017-18 рр. було те, що п’ять великих компаній-експортерів, що займають 50-60% ринку, захотіли його монополізувати. Вони обійшли німецьких та інших посередників. Але щоб вийти до кінцевого споживача, треба було знизити ціну. Опустивши її нижче тієї, яку пропонували компанії Бельгії, Франції, Польщі, вони знизили ціну реалізації, але не обговорили це з бджолярами, - зазначив експерт.

Зараз, вважає він, учасникам ринку треба зібратися і домовитися, як бути далі.

Нагадаємо, в Україні перед Новим роком подешевшали фрукти.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости