Україна почала закуповувати польський буряк

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Україна почала закуповувати польський буряк
17:53, 26.12.18
Інфо-Шувар

У Польщі буряк в середньому на 70% дешевше, ніж в Україні. Загалом же український буряк порівняно з минулим роком подорожчав більш ніж у 2 рази.

Про це повідомляє Соцпортал, посилаючись на Інфо-Шувар.

Напередодні новорічних свят Україна таки розпочала імпортувати столовий буряк з Польщі. Сьогодні на гуртових ринках країни польський буряк коштує 10,5-11 грн/кг (0,34-0,35 EUR/кг).

За такою ж самою ціною на ринках пропонується якісний український буряк, втім, його пропозиція обмежена і, за словами гуртових компаній, імпортний буряк все одно переважає по параметрах якості українську продукцію. На гуртових ринках сьогодні можна знайти буряк і по 9-9,5 грн/кг (0,29-0,3 EUR/кг), але це переважно некондиційна продукція від вітчизняного виробника.

Відзначається, що в грудні буряк став лідером за темпами подорожчання серед інших овочів «борщового набору», протягом місяця ціни на нього зросли в 1,5 рази. В порівнянні з минулим роком, український буряк подорожчав в 2,5 рази. В Польщі сьогодні буряк коштує по 0,15-0,18 EUR/кг, тобто на 65-75% дешевше від українського буряка. Це на 15-17 % дорожче, ніж рік тому, але на відміну від українського буряка, польський буряк в жовтні суттєво подешевшав, протягом листопада і грудня ціни на нього вже майже не змінювались.

Нагадаємо, перед Новим роком помідори в Україні подорожчали на 25%.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости