Стало відомо, які продукти в Україні подорожчали найбільше

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Стало відомо, які продукти в Україні подорожчали найбільше
08:27, 23.12.18
Gazeta.ua

Лідерами з подорожчання стали овочі борщового набору. Окрім них традиційного додавали в ціні м’ясо та хліб.

Про це повідомляє Соцпортал, почилаючись на Gazeta.ua.

- За рік овочі побили всі цінові рекорди. У розпал сезону Україна ввезла їх із Казахстану, Хорватії, Сербії, Білорусі, Єгипту, Південно-Африканської республіки. Бо ціни на вітчизняні овочі борщового набору зашкалювали. Окремі подорожчали на 100 відсотків, - розповів виданню директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

Лідерами подорожчання стали цибуля і морква. У червні кілограм моркви коштував 35 грн. Зараз ціна опустилася. Відчутно подорожчала цибуля. Торік за кілограм платили 3,5 грн. Зараз - понад 15. До кінця року ще 10% додасть до ціни картопля. З початку серпня вона вже подорожчала на 15-20%.

- Щодо хлібу, то дорожчав переважно найдешевший - соціальний. Були місяці, коли вартість зростала на 2-3 відсотки, а хліб із борошна вищого ґатунку, навпаки, продавали дешевше. Загалом хліб подорожчав на 30 відсотків. Сьогодні кілограм коштує в середньому 18 гривень, - каже експерт.

За його словами, протягом року поступово дорожчали яловичина і свинина. З курятиною все відбувалося досить непрозоро. Один великий гравець зробив так, що курятина у нас вже коштує фактично, як свинина.

- Протилежна ситуація з салом. Торік у столиці найдешевше коштувало 100 гривень за кілограм. У середньому ціна в Україні за кілограм становила 120-130 гривень. Польща пропонувала купувати кілограм по 25 гривень. Тому ціна на сало цього року була перш за все обґрунтованою за рахунок конкуренції з іноземними виробниками, - додав Олексій Дорошенко.

Нагадаємо, в Україні перестала дорожчати капуста.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости