Стало відомо, які фракції у парламенті найменше підтримують децентралізацію

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Стало відомо, які фракції у парламенті найменше підтримують децентралізацію
20:45, 23.12.18
КВУ

«Опозиційний блок», ВО «Батьківщина» та Радикальна партія найменше серед парламентських фракцій підтримують реформу децентралізації.

За час роботи Верховної Ради VIII скликання було прийнято 23 закони із забезпечення реформи. Про це поінформували в Комітеті виборців України, зазначає Соцпортал.

В середньому їх підтримували лише 17% депутатів фракції «Опозиційного блоку». Так, жоден депутат Опоблоку не підтримав базові для реформи закони «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та «Про засади державної регіональної політики».

Також «за» голосували менше половини депутатів «Батьківщини» – 47%. У Радикальної партії Олега Ляшка рівень підтримки склав – 59%. Жоден депутат РПЛ не підтримав закон щодо передачі ЦВК повноважень із призначення виборів в ОТГ. Лише 10 депутатів із 21 проголосували за розширення повноважень органів місцевого самоврядування в частині надання адміністративних послуг.

В середньому «за» голосували 65% депутатів «Самопомочі», 74% – БПП і 83% – «Народного Фронту».

- Децентралізація – єдина реформа, що була згадана в усіх виборчих програмах парламентських партій. На словах її підтримують всі політики, але їх дії часто відрізняються від риторики. Наприклад, Опоблок не голосував за виділення додаткових коштів на вибори в громадах, а «Батьківщина» не підтримала розблокування виборів в ОТГ з різних районів. Однак, коли вибори все ж були призначені, обидві фракції активно брали в них участь, – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Нагадаємо, робити щеплення від грипу можна протягом усього епідсезону - Супрун.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости