Стали відомі переможці Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Стали відомі переможці Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України»
08:30, 22.11.18
Держкомтелерадіо

Цьогоріч для участі у конкурсі у 10 номінаціях надійшло 122 роботи від 44 видавців.

Всеукраїнський конкурс «Краща книга України» заснував і щорічно проводить Держкомтелерадіо. Про це Соцпорталу повідомили в прес-службі відомства.

  • Гран-прі конкурсу присуджено видавництву «Фенікс» за повнокольорове видання у двох книгах українською мовою Нового Завіту – «Євангеліє і Апостол».
  • У номінації «Моя країна» перемогу отримало видавництво «Фоліо» за твір Тимура і Олени Литовченків «Книга жахіття: 1932-1938».
  • У номінації «Життя славетних» відзнаку отримало «Видавництво Старого Лева» за книжку Віри Агеєвої «Візерунок на камені. Микола Бажан: життєпис (не)радянського поета».
  • Бестселером року став роман Андрія Цаплієнка «Стіна», який вийшов у «Видавництві Старого Лева».

Також найкращими книжками у різних номінаціях названо видання Романи Романишин та Андрія Лесіва «Я так бачу» (ТОВ «Видавництво Старого Лева»); збірку поезії Олега Каданова «Не я, а той» (ТОВ «Видавництво «Віват»); книгу Петра Кралюка «Півтори тисячі років разом. Спільна історія українців і тюркських народів» (ТОВ «Видавництво Фоліо»); роман Віри Китайгородської «Обличчям до стіни» (видавництво «Букрек»); білінгвальне видання «Райнер Марія Рільке. Сто поезій у перекладі Мойсея Фішбейна» (видавництво «Либідь»); видання Людмили Лапшиної «Перлини нашої планети» (ТОВ «Видавництво «Віват»).

- Конкурс проводиться з метою сприяння розвитку вітчизняного книговидання, удосконалення традицій вітчизняної книговидавничої справи, підвищення ролі книги в суспільстві, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та поліграфічного виконання, - йдеться у повідомленні.

Вручення дипломів переможцям Конкурсу відбудуться у грудні під час проведення Київської міжнародної книжкової виставки «Книжкові контракти».

Нагадаємо, стало відомо, що вибухнуло на Рівненському полігоні.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости