​Отруєння під Києвом: батьки загиблої дівчинки вимагають розслідування

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. ​Отруєння під Києвом: батьки загиблої дівчинки вимагають розслідування
12:18, 21.11.18
Соцпортал

Отруєння під Києвом: батьки загиблої дівчинки та Центр захисту киян вимагають розслідування.

Про це повідомляють Київські новини. Соцпортал.

20 листопада під Генеральною прокуратурою України на мітинг разом із батьками загиблої в таборі «Славутич» 8-річної Маргарити Лукашук вийшли активісти Центру захисту киян, «батьківщинівці» та представники громадських організацій. Громада вимагала від Генеральної прокуратури відповіді щодо стану досудового розслідування смерті дитини.

Як повідомляє прес-служба київського партосередку, активісти вимагали відсторонити від обов’язків тих, хто ігнорує розслідування у справі із масовим отруєнням 12 дітей та загибеллю дівчинки та призначити неупереджених процесуальних керівників, які в найкоротші терміни притягнуть до відповідальності винуватців трагедії.

- Весь процес свідчить про пряму бездіяльність зі сторони Прокуратури та Поліції. Не допитано жодної посадової особи в дитячому таборі, не отримано жодного документу від табору, не встановлено навіть хто є його власником. І за 4 місяці не встановлено жодного винуватця цієї трагедії. Тому ми просимо Генпрокурора втрутитись в цю ситуацію – призначити нову групу прокурорів, яка повноцінно, своєчасно та законно розслідуватиме дане кримінальне провадження. Готові збирати такі акції допоки не буде відповідної реакції, – заявив Віталій Нестор, голова Центру захисту киян, створеного за ініціативи Юлії Тимошенко.

Після годинного очікування діалогу із посадовцями ГПУ батьків Маргарити разом із адвокатом направили до Володимира Чорного, прокурора другого наглядового відділу за додержанням законів при провадженні досудового розслідування. Він повідомив, що Генеральна прокуратура не здійснює процесуального керівництва над досудовим розслідуванням у справі, цим займається прокуратура Київської області.

- Це не єдиний подібний випадок смерті у літньому таборі через халатне відношення керівництва до основ безпеки життєдіяльності дітей. Винуватці мають сидіти за ґратами. Ми будемо йти з родиною Лукашук до перемоги!, - повідомив голова ГО «Націонал-патріотичний рух України» та співорганізатор акції Михайло Ковальчук.

За словами адвоката родини, прокурор Київської області не зміг відповісти, чому справу затягують і досі не назвали підозрюваних, оскільки не орієнтується в деталях справи. Потерпілі разом зі своїм правозахисником очікують, що буде проведена комісійна судово-медична експертиза, яка стане підставою для вручення підозри особам, винним у злочині.

- Повністю відпрацювали всі можливі версії, провели всі необхідні слідчі дії. Зараз є необхідність в отриманні висновку експертизи. Після завершення експертизи ми притягнемо винних осіб до відповідальності. Ми не можемо тиснути на експертів, вони є незалежні, – виправдовується Максим Киричук.

Керівник Юридичного департаменту Центру захисту киян Юрій Власенко нагадав деталі трагедії: «У липні 2018 р. у дитячому таборі «Славутич» під Києвом отруїлися 12 дітей. Перевірки виявили у харчоблоці збудники сальмонельозу, стафілокок та кишкову паличку. 8-річна Маргарита Лукашук померла після двох з половиною місяців перебування у комі».

Батьки дитини переконані, що Маргарита померла внаслідок сильної бактеріальної токсико-інфекції і відсутності вчасної та професійної медичної допомоги. Мама дівчини, Юлія Лукашук звернулася за допомогою до ініціативи Юлії Тимошенко - Центру захисту киян, які взяли справу під свій контроль і залучилися підтримкою інших організацій.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости