​Відновлення програм молодіжного кредитування дасть чимало позитивних ефектів – Палатний

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​Відновлення програм молодіжного кредитування дасть чимало позитивних ефектів – Палатний
12:33, 05.11.18
Соцпортал

Для ефективного функціонування державної програми молодіжного кредитування житла потрібно щороку виділяти кошти у розмірі близько 1,5 млрд. гривень. Є сумніви, що в Держбюджеті буде закладено таку суму, проте важливо хоча б частково профінансувати цю державну програму та відновити пільгове кредитування молоді, на що з 2015 року не виділялося жодної копійки.

Про це заявив народний депутат України, голова Комітету ВРУ з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, коментуючи процес підготовки до другого читання проект закону "Про Державний бюджет на 2019 рік"

За його словами, відновлення програм молодіжного кредитування може дати кілька позитивних ефектів.

- По-перше, це дозволить зменшити відтік молодих, працездатних українців за кордон. Адже доступне житло для молоді – обов’язок держави. По-друге, відновлення фінансування програм молодіжного кредитування буде сприяти залученню до суміжних галузей народного господарства близько 10 млрд. гривень інвестицій, а понад 25% суми повернеться в бюджет у вигляді податків та зборів. Крім цього, будуть створюватися нові робочі місця, а головне – молоді сім’ї отримають перспективу мати власне житло, - наголосив Палатний.

Народний депутат уточнив, що з боку бюджетного та молодіжного комітетів Верховної Ради є повна підтримка ініціативи відновлення пільгового кредитування молоді, однак слово за урядом, насамперед Мінфіном.

- Сподіваюся на те, що органи виконавчої влади розуміють нагальність проблем української молоді та усвідомлюють, що економити на громадянах, які становлять працездатний потенціал країни, не можна. Наш комітет вже звернувся з цього приводу до Кабміну, Міністерства регіонального розвитку та Мінфіну з проханням врахувати наші пропозиції в проекті бюджету. Ми націлені добитися результату, - сказав Палатний.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости