У дитячому шкільному меню буде менше жирів та вуглеводів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У дитячому шкільному меню буде менше жирів та вуглеводів
12:30, 03.11.18
Today.ua

Школярам від 7 до 10 років тепер радять вживати 295 г вуглеводів, що на 70 г менше, ніж за попередніми нормами. Подібна ситуація і з білками – їх має бути 72 грами замість 78 г, причому бажано тваринного походження.

Нові норми харчування для дітей шкільного та дошкільного віку ухвалило Міністерство охорони здоров'я. Зокрема, були внесені поправки до закону "Норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії", інформує Соцпортал з посиланням на Today.ua.

Для того, щоб зробити харчування у вітчизняних закладах освіти не лише збалансованим, але й смачним, кулінарні експерт радять змінити підхід до приготування страв. Нині діючий збірник рецептів востаннє оновлювався у 1991 році.

- Потрібно дати щось нове, бо за 70 років ніхто нічого не змінював, – стверджує кухар та кулінарний експерт Євгеній Клопотенко.

У деяких столичних школах (гімназія №191 і школа №246) діти вже продегустували нове меню, у яке входили салат зі спагеті та буряком, суп фермерський, нагетси з домашнім кетчупом і чай масала.

Нагадаємо, в уряді знають, коли Верховна Рада прийме бюджет-2019.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости