​"Земля надихає": Перша дизайн-експедиція в Україну

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ​"Земля надихає": Перша дизайн-експедиція в Україну
13:05, 24.10.18
Соцпортал

Історія однієї подорожі, що змінить Ваші уявлення про творче натхнення і культурне коріння.

30 жовтня – 3 листопада 2018 року команда із 5-ти відомих дизайн-експертів з Європи вирушить у Першу в історії України дизайн-експедицію мальовничими куточками Прикарпаття. Чорнодимлена кераміка Гавареччини, гуцульські ліжники Верховини та воркшоп з виготовлення унікального музичного інструменту трембіти – це лише кілька осередків стародавніх ремісничих технік, які відвідає відважна п’ятірка авторитетних європейських дизайнерів.

Досі невідома для багатьох Україна, або “Terra Incognita”, відкриється для групи першопрохідців з Італії, Швеції та Великобританії: архітектора бутиків Prada - Роберто Бакіокі та прогресивної стилістки з Мілану - Елізи Озіно. Частиною команди також стане Анна Ліна Лено, «королева скандинавських інтер’єрів» та Мадалін Асплунд, трендсеттер та блогер шведського журналу Residence. Від Великобританїї Україна прийматиме Лауру Снод – екcперт в галузі мистецтва та дизайну, авторка статей у авторитетному британському журналі ICON.

Організатором першої дизайн-експедиції виступила Вікторія Якуша, засновниця студії архітектури Yakusha Design та колекції живого українського дизайну FAINA Collection. Усі проекти Вікторії мають на меті окреслити Україну на світовій мапі дизайну. Експедиція «Земля надихає», окрім того, покликана привернути увагу української та європейської спільноти до проблем збереження та відродження культурної спадщини, зокрема ремісництва.

Завершенням експедиції буде зустріч дизайн експертів з прогресивною українською ком’юніті у столиці. 3 листопада о 16:00 FEDORIV Hub прийматиме охочих долучитися до дискусії про українських дизайн, його минуле і майбутнє, а учасники дизайн-експедиції поділяться живими та непідробними враженнями про Україну.

Спонсором дизайн-експедиції «Земля надихає» стали ТОВ Агромат, FAINA Collection і Yakusha Design. Медіа-партнерами заходу виступили Фокус UA, ELLE Decoration, Business Radio Group, а також міжнародні медіа Design Milk, Ideat, Urbis, Estilo Propilo, Crafts. Офіційний перевізник під час експедиції – Volkswagen.Гостинний партнер – концептуальний бутік-готель BURSA.

Реєстрація на подію - http://endangeredtechniques.tilda.ws/event

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости