«Батьківщина» розпочинає рух проти підвищення ціни на газ

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. «Батьківщина» розпочинає рух проти підвищення ціни на газ
13:29, 24.10.18
Соцпортал

Команда «Батьківщини» розпочинає всеукраїнський рух за скасування рішення Порошенка про підвищення ціни на газ для населення.

Про це лідер партії «Батьківщини» Юлія Тимошенко повідомила сьогодні на прес-конференції у Вінниці.

Юлія Тимошенко закликала людей зібратися у середу, 24 жовтня, біля Адміністрації Президента, а також біля обласних державних адміністрацій з метою допомогти людям об’єднати всі зусилля для того, щоб зупинити ці мегаавантюрні оборудки, які сьогодні проводяться з ціною на газ.

Лідер партії «Батьківщина» назвала черговим обманом обіцянку президента Порошенка щодо посилення субсидій. Адже в ухваленому в першому читанні проекті державного бюджету на 2019 рік (за який фракція «Батьківщина» не голосувала) видатки на субсидії на оплату житлово-комунальних послуг передбачені у 1,5 разу менше, ніж цього року.

Юлія Тимошенко підтвердила, що після перемоги на виборах, нова влада за лічені тижні знизить вартість газу щонайменше вдвічі. Газу українського видобутку, зазначає лідер партії, цілком вистачить на забезпечення потреб населення за посильною ціною.

Лідер партії «Батьківщина» заявила, що «ніякого дефолту без підвищення ціни на газ не буде», як би сьогодні не намагалися лякати цим прихильники президента, обґрунтовуючи його антинародну політику. А всі, хто брав участь у цих оборудках і завищував ціну на газ для людей, відповідатимуть за Кримінальним кодексом.

Юлія Тимошенко впевнена в тому, переговори з МВФ вести потрібно, але на умовах України: «І поновлювати баланс бюджету за рахунок детінізації економіки, а не за рахунок скорочення соціальних видатків і підвищення ціни на газ».

Нагадаємо, що фракція «Батьківщина» звернулася до голови Верховної Ради Андрія Парубія з вимогою негайно скликати позачергову сесію парламенту. Ми вимагаємо ухвалити постанову про мораторій на підвищення тарифів, яким безпосередньо заборонити уряду чергові протизаконні рішення.

«Батьківщина» у Верховній Раді вже отримала підписні листи. Згідно з Конституцією, таке позачергове засідання парламенту може скликати або спікер, або 150 депутатів. Народні депутати від «Батьківщини» вже поставили свої підписи.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости