Науковці знайшли новий спосіб прогнозування землетрусів

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Науковці знайшли новий спосіб прогнозування землетрусів
13:09, 21.10.18
Цікавості

Японські вчені знайшли ефективний спосіб точно спрогнозувати землетруси і цунамі задовго до їх появи. Про результати свого дослідження фахівці написали в науковому журналі IEICE Communications Express.

Про це повідомляє Соцпортал, посилаючись на Цікавості.

У світі вже використовуються системи, що попереджають про стихійні лиха, але найчастіше попередження дається занадто пізно, а друга хвиля і зовсім застає людей зненацька. Руйнування, які наносять землетруси і цунамі змусили вчених з Японського столичного університету створити нову систему точного визначення сейсмічної активності, щоб подолати раптовість стихійних лих. Цунамі і землетрусу завжди супроводжуються змінами в геомагнітному полі, які можуть реєструватися спостережними пунктами в різних локаціях.

При цьому швидкість спостереження змін є миттєвою, в чому і полягає перевага нового способу. Проте вчені повинні точно знати, які показники активності є нормальними для кожної місцевості, щоб виявити небезпеку. Японські вчені застосували глибоку нейронну мережу для оптимізації великої кількості інформації різних рівнів. У новій системі задіяні понад 500 тисяч точок даних в різних локаціях, які дозволяють з точністю вимірювати магнітне поле Землі і вираховувати його аномальність. Таке рішення допомагає досягти ефективності в системі попередження, що незабаром дозволить врятувати тисячі життів.

Нагадаємо, Земля знаходиться на порозі масового вимирання.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости