Українські банки пообіцяли зменшення тарифів на міжнародні перекази

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Українські банки пообіцяли зменшення тарифів на міжнародні перекази
20:39, 16.10.18
today.ua

Українські банкіри допускають зниження тарифів на грошові перекази для фізичних осіб. Така заява сьогодні прозвучала під час круглого столу "Розподіл сил і ключові тенденції на ринку грошових переказів України", організованого "Фінансовим клубом".

Про це повідомляє Соцпортал, посилаючись на today.ua.

Сьогодні в Україні функціонує 35 систем грошових переказів, 13 з яких працюють на транскордонному ринку. Серед найвідоміших – платіжні системи "Юністрім", "MoneyGram", "Western Union" , "Аваль-Експрес", "Софт". Найпопулярнішими в Україні залишаються перекази коштів з карти на карту між фізособами усередині країни.

В НБУ заявили, що кількість грошових переказів в Україну перевищує число відправлених платежів. Основні валюти – долар, євро, російський рубль та інколи канадські долари.

Директор департаменту платіжних систем Національного банку Наталія Лапко зазначила, що Нацбанк не втручається в тарифну політику систем грошових переказів. Це справа самих компаній.

Начальник управління карткових продуктів і систем переказів Укргазбанку Тетяна Кириченко розповіла про переваги міжнародних переказів, серед яких – мінімальний час на оформлення переказів, присутність у різних країнах та можливість отримання переказу без відвідування відділення банку.

Начальник управління платіжних систем та карткових продуктів департаменту роздрібного бізнесу банку "Глобус" Іванна Погуляйко повідомила, що завдяки трудовим мігрантам з Польші та Чехії досить популярними стали саме міжнародні системи переказів.

Нагадаємо, стало відомо, скільки українці їдять риби.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости