Люди, які багато читають, живуть довше

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Люди, які багато читають, живуть довше
19:13, 10.10.18
ukrhealth.net

Науковці дійшли висновку, що регулярне читання книг захищає людей від стресів, які є причинами багатьох захворювань.

Про це повідомляє Соцпортал, посилаючись на ukrhealth.net.

Співробітники Єльського університету довели, що люди, які читають більше півгодини (210 хвилин) в тиждень на 23% менше ризикують померти раніше. До такого висновку вони прийшли після 12-річного експерименту.

Вчені розповіли, що читання допомагає впоратися зі стресом, чим захищає від ряду захворювань (наприклад, стрес в 40% випадків провокує появу інсульту або інфаркту). 12 років тому співробітники Сассекського університету почали експеримент, який нещодавно закінчився. Він показав, що читання книг-одне з найефективніших заспокійливих відомих світу (так-так, книги здатні знизити тривожність на 68%). Книги діють на всю нервову систему навіть краще, ніж прогулянка на свіжому повітрі.

Книги також підтримують головний мозок в тонусі. Літні люди, які читають менше за інших схильні до таких захворювань, як деменція. Вони тренують свій мозок, тому їх когнітивні здібності знижуються набагато повільніше, ніж у їх ровесників, які читанням нехтують.

Крім того, вчені довели, що люди, які читають перед сном, краще сплять. Дослідники стверджують, що читати варто саме паперові видання, так як це найменш шкідливо для очей.

До всіх іншого, книги також допомагають краще розуміти інших людей і захиститися від суворості в реальному житті. Вчені знаходять і іншу сторону: герої книг – це моделі поведінки для читачів. Людина, яка любить книги мають гнучке мислення, вона в більшій мірі усвідомлює, що оточуючі можуть думати не так, як вона. Книголюби найчастіше чесні самі з собою.

Від читання люди розумніють, так як книги розвивають інтелект. І взагалі, книга – це джерело поповнення знань про навколишній світ і звичайного словникового запасу. Крім усього іншого, читання прекрасно розвиває фантазію.

Нагадаємо, вчені підрахували, як багато облич може запам'ятати людина.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости