​9th Wizz Air Kyiv City Marathon. Нова сторінка в історії бігової України

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ​9th Wizz Air Kyiv City Marathon. Нова сторінка в історії бігової України
12:29, 08.10.18
Соцпортал

Вже вдев’яте вулицями української столиці пройшов маршрут 9th Wizz Air Kyiv City Marathon, який відзначився рекордом за кількістю учасників на всіх дистанціях. Так, на старт марафону вийшли рекордні для нашої країни 1626 бігунів, а загалом цього року на індивідуальних дистанціях, естафеті тадитячих забігах, взяли участь більше 11 607 учасників з 50 країн світу.

Перемогу на марафонській дистанції здобув минулорічний тріумфатор Wizz Air Kyiv City Marathon Артем Піддубний, його результат 2:28,29, у жінок першою фінішну лінію перетнула Юлія Тарасова з результатом 2:54,14.

Маршрут головного бігового старту Києва традиційного пролягав центральними вулицями міста в одне коло. Старт та фініш усіх дистанцій відбувався на головній вулиці міста - Хрещатику. Варто зазначити, що дистанції 42.195 км сертифіковано AIMS (Асоціація міжнародних марафонів і пробігів). Крім того, Київський марафон має найвищу оцінку – 5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації, а це найвищий рівень сертифікації та оцінювання, який розроблений провідними фахівцями Європи.

"Сьогодні біг об'єднав нас усіх. Сьогодні більше 11 з половиною тисяч людей вийшли на старт, 4 тисячі приїхали до Києва, щоб пробігтися нашим містом. За кожним учасником цього марафону стоять унікальні історії. Я радий, що з кожним роком все більше людей поділяють ці цінності", - прокоментував генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.
"Wizz Air продовжує підтримувати активний спосіб життя, ми пишаємося результатами 9th Wizz Air Kyiv City Marathon. У Києві до нас приєдналася вражаюча кількість бігунів - майже 12 000 з 50 країн. І така подія ще раз підкреслює відданість WIZZ українському ринку", -заявила Деніс Філіп, регіональний менеджер з маркетингу компанії Wizz Air.

У чоловіків боротьби на марафонській дистанції не було, з самого старту минулорічний переможець Wizz Air Kyiv City Marathon Артем Піддубний взяв лідерство та успішно протримався до фінішної лінії, що й принесло йому захист титулу. Другим фінішну лінію перетнув Васьков Володимир з результатом 2:34:48, замкнув п’єдестал Попов Сергій, його час 2:36:31.

“Їхав за перемогою. Але, звісно, другий марафон за три тижні - це дуже важко і психологічно, і у підготовці. Одразу зі старту я біг першим, на першій половині ще була компанія з півмарафонців, які бігли в моєму темпі, а другу половину пробіг один. Після 35-го кілометру стало важкувато психологічно, але я задоволений виступом та перемогою! Люди вздовж дистанції підтримували, це дуже допомагало мені, велика подяка їм. Наступного року обов’язково повернусь за перемогою”, - прокоментував переможець.

Якщо у чоловіків тактичної боротьби майже не було, то у жінок змагання видалось досить напруженим. Переможниця Юлія Тарасова розпочала біг дуже легко та перебувала на 5-й проміжній позиції, а на позначці 30-ти кілометрів програвала лише Валентині Полтавській, яка в підсумку стала срібною призеркою з фінішним часом 2:57:59. Третьою ж фінішну лінію перетнула минулорічна переможниця Масник Ірина, її час 2:59:58.

Юлія Тарасова розповіла про перипетії боротьби по дистанції та поділилася емоціями від перемоги:

“Відмінні відчуття, дуже сподобалась організація, все як завжди на високому рівні. Траса також мені сподобалась, в цьому, напевно, і була моя перевага, тому що я виступаю на змаганнях з гірського бігу, тож підйоми і спуски були моїм “коником”. Біглось легко, першу частину я почала дещо вільніше, а з другої вже почала відпрацьовувати, “збираючи” суперниць. Дуже порадувало, що з погодою сьогодні пощастило, сонячна погода, все сприяло бігу, Київ зустрів нас пречудово!”

Цього року призовий фонд був збільшений та склав 143 500 гривень. Нагороджували п’ятьох перших фінішерів серед чоловіків та жінок на дистанції 42,195 км. Грошову винагороду також отримали учасники, що посіли перше, друге і третє місця в семи вікових категоріях серед чоловіків та жінок. У програмі марафону відбулося шість індивідуальних забігів на таких дистанціях: 42,195 км, 21,0975 км, 5 км та благодійні дистанції: на 5 км під назвою Avon Pink Run та на 2 км. Крім того, цьогоріч вперше відбувся естафетний забіг: 3х10 км+1х12 км Wizz Air Kyiv City Marathon Relay. Традиційно під час Київського марафону відбувся Family Run, участь у якому брали сімейні команди у будь-якому складі, навіть батьки з маленькими дітлахами, та дитячі забіги на дистанціях: 1000 м, 500 м та 100 м.

Також цього року на9th Wizz Air Kyiv City Marathon відбувся старт абсолютно нової дистанції у 10 км під назвою “Гордість Нації: ветеранська десятка”, на старт якої вийшли різні роти та взводи української армії, ветерани бойових дій, колишні бійці АТО, добровольці, чинні військовослужбовці, а також запрошені для участі військові з 7-ми країн світу: США, Великобританії, Канади, Литви, Данії, Грузії, Польщі.

На дистанції 2 км в рамках 9th Wizz Air Kyiv City Marathon відбувся благодійний забіг, учасники якого цього року збирали кошти на обладнання кабінету реабілітації ДУ Інституту травматології та ортопедії НАМН України. Адже саме до цього клінічного закладу щорічно звертаються за допомогою тисячі пацієнтів (серед них і легкоатлети), які мають захворювання суглобів під назвою остеоартроз.

Також в рамках київського марафону відбувся 10-ий ювілейний “Фандрайзинг марафон”, метою якого був збір коштів на підтримку проектів 15-ти благодійних фондів на платформі Української біржі благодійності та фонду Таблеточки. Всього на старт вийшли близько 70 фандрайзерів. До “Фандрайзинг марафону” долучилися також зіркові фандрайзери: бізнесмен та шоумен Гарік Корогодський, співак Артем Півоваров, телеведучий Сергій Никітюк, акторка, телеведуча та ресторатор Даша Малахова, футболіст Національної Збірної України Жуніор Мораес, акторка студії “Квартал 95” Олена Кравець, актор Володимир Горянський та багато інших.

Не обов’язково бути професійним атлетом, щоб подолати марафонську та півмарафонські дистанції. На цих дистанціях 9th Wizz Air Kyiv City Marathon бігли телеведуча “1+1” Марічка Падалко та народний депутат України Єгор Соболєв, ведуча Kiss Fm Ірина Філатова, співачка групи А.Р.М.И.Я Світлана Сафронова, телеведучі телеканалу “Прямий” Слава Варда та Анатолій Анатоліч, телеведуча ICTV Катя Сметана. На інших дистанціях також стартували телеведуча “Нового каналу” Олена Філонова, телеведуча телеканалу “Інтер” Настя Даугуле, телеведуча проекту “Зважені та щасливі” Мирослава Ульяніна, співачка TAYANNA, телеведучий, актор студії “Квартал 95” Артем Гагарін, президент Торгово-промислової палати Геннадій Чижиков, Посол Франції в Україні пані Ізабель ДЮМОН, Посол Лівану в Україні пан Алі Дахер, тренер, письменниця Марія Карачина, спортивний реабілітолог, яка втратила ногу, але продовжує вести активний спосіб життя Тетяна Воротіліна, дієтолог, food редактор, журналістка Анастасія Голобородько, телеведуча, акторка, авторка проекту Kartata Potata, благодійниця та учасниця “Фандрайзинг марафону” Даша Малахова, відомий український репер, колишній учасник проекту “Гриби” Kyivstoner, Ірина Горова - продюсер Mozgi (Family Run).

Ще одним надзвичайнимрекордом у цей день відзначився Володимир Сковородка. Він подолав дистанцію 42 км у споряджені пожежника, вага якого становить 18 кілограмів!

Головні медалі фінішерів дистанції 42,097 км та 21, 0975 км, як завжди, вразили унікальним дизайном. Цього року на медалях зображений символ Києва - каштан. Окрім фінішерів головної дистанції, усі учасники естафетного забігу також отрімали медалі, які цього року виконані у вигляді сходинок та символізують те, що для досягнення своєї мети команді потрібно здолати шлях вгору.

Варто зазначити, що аби бігуни могли якнайкраще підготуватися до майбутнього старту, організатори забігу, компанія Run Ukraine, провели напередодні події серію безкоштовних лекцій з досвідченими бігунами та тренерами та три тестових забіги Long Training на 5км, 10 км, 20 км та 30 км.

Цього року в організації було задіяно 955 волонтерів, а вздовж усього маршруту чергували 22 карети швидкої медичної допомоги, 22 представники «Червоного Хреста», 20 рятувальників Мальтійської служби допомоги, медики київського об’єднання спілки Самаритян України та 8 екіпажів організації «MotoHelp».

Нагадаємо, що9th Wizz Air Kyiv City Marathon – один із семи етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2018, що включає у себе старти в п’яти містах України: Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Запоріжжя. Ліга орієнтована на любителів бігу, серед яких по завершенню останнього етапу визначать переможців серед чоловіків та жінок. Головний приз Run Ukraine Running League 2018– участь у престижному міжнародному марафоні.

Вже за три тижні естафету Run Ukraine Running League 2018 підхопить 2nd Zaporizhstal Half Marathon, який 28 жовтня і стане фінальним акордом бігового року 2018.

Переможці9th Wizz Air Kyiv City Marathon:

42,195 км

Чоловіки:

  1. Артем Піддубний 2:28:29
  2. Володимир Васьков 2:34:48
  3. Сергій Попов 2:36:31

Жінки:

  1. Юлія Тарасова 2:54:14
  2. Валентина Полтавська 2:57:59
  3. Ірина Масник 2:59:58

21,0975 км

Чоловіки:

  1. Сергій Марчук 1:11:32
  2. Віталій Івах 1:12:29
  3. Олексій Борисенко 1:17:04

Жінки:

  1. Юлія Тарасевич 1:25:44
  2. Вікторія Чайка 1:28:00
  3. Світлана Советченко 1:29:42

Прес-реліз укр.: https://goo.gl/u3LLsa

Прес-реліз рос.:https://goo.gl/u3LLsa

Прес-реліз англ.:https://goo.gl/1aBiYP

Завантажити фотографії з події: https://fex.net/090303124595

Контакти для ЗМІ:

Вікторія Веремієнко

моб.тел: +380 67 995 27 67

email: veremiienko@runukraine.org

Оксана Модієвська

моб.тел: + 380 50 243 71 50

email: oksana.m@runukraine.org

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости