Набрав чинності Дисциплінарний статут Нацполіції

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Набрав чинності Дисциплінарний статут Нацполіції
18:15, 07.10.18
Департамент комунікації Національної поліції України

Визначено повноваження поліцейських та їхніх керівників, види заохочень та дисциплінарних стягнень.

Закон України "Про Дисциплінарний статут Національної поліції України" президент Петро Порошенко підписав ще 4 липня. Сьогодні, 7 жовтня, він вступив у дію, передає Соцпортал, посилаючись на правоохоронне відомство.

Статут передбачає кілька нововведень. Зокрема, це стосується проведення службового розслідування.

Відтак відповідно до ст. 15 Закону проведення службових розслідувань за фактом порушення поліцейським службової дисципліни здійснюють дисциплінарні комісії. Також до складу дисциплінарних комісій можуть також включатися представники громадськості, які мають бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет.

Відповідно до ст. 18 (забезпечення поліцейському права на захист) під час проведення службового розслідування поліцейський має право на захист, що полягає в наданні йому можливості надавати письмові пояснення щодо обставин вчинення дисциплінарного проступку та докази правомірності своїх дій.

Також правоохоронець має право користуватися правничою допомогою. Зокрема, представником поліцейського може бути адвокат, повноваження якого підтверджені копією свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, ордером та копією договору із представником.

Водночас у законі уточнено поняття службової дисципліни.

Нагадаємо, у 2018 році Нацбанк сотню разів розкривав банківську таємницю.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости