У жовтні на українців очікують два зорепади

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. У жовтні на українців очікують два зорепади
20:13, 05.10.18
Depo.ua

Зорепад Оріоніди розпочався 2 жовтня. Пік активності припаде на 21 жовтня, тоді в небі пролітатиме до 25 метеорів на годину.

Спостерігати за зорепадом найкраще в передранкові години в районі з ясним темним небом.

Про це повідомляє Соцпортал, посилаючись на Depo.ua

Потоки метеорів Оріоніди триватимуть з 2 жовтня по 7 листопада. Своє ім'я зорепад отримав від сузір'я Оріон, на кордоні якого розташована область вильоту метеорів (радіант): при спостереженні із Землі здається, що метеори вилітають з цього сузір'я. Насправді ж Оріоніди є роєм метеорів, утворених з хвоста комети Галлея. Останній раз вона пролітала повз Землю ще в 1986 році, проте її відірвані осколки, як і раніше, щорічно досягають земної атмосфери в травні і жовтні.

Другий метеориний потік - Драконіди. Він породжений хвостом комети 21P / Джакобіні - Ціннера. Метеори, розлітаючись з великою швидкістю, близько 20 км/с, набувають яскраво-жовтого або червоного відтінку і стають добре помітними. Починати спостереження за Драконідами можна в сутінках 8 і 9 жовтня, хоча найкращим часом вважається проміжок між 4 та 5 годиною ранку. Астрономи прогнозують появу до 10 метеорів на годину.

Нагадаємо,вчені передбачили зникнення внутрішніх кілець Сатурна.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости