Автори резонансного дослідження ЄC про українські офшори презентують його в Києві

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Автори резонансного дослідження ЄC про українські офшори презентують його в Києві
12:15, 02.10.18
Соціальний рух

4 жовтня у Києві відбудеться презентація резонансного дослідження Європарламенту про виведення прибутків з України, які майже дорівнюють кредитам МВФ.

Початок прес-конференції, де буде презентоване дослідження на тему “Переміщення прибутку при експорті залізної руди з України”, о 11:00 в інформаційному агентстві “Українські новини”.

Для того, щоб зрозуміти, наскільки щороку спорожнюється бюджет України через ухилення від податків українських експортерів залізної руди, Європарламент замовив дослідження міжнародній команді експертів для оцінки цих розмірів. Результати дослідження вказують на масштабні збитки для України при використанні "трансфертних цін" власниками шахт. Схожі механізми використовуються при експорті сталі та сільгосппродукції, тому сукупні “фінансові діри” за розміром можна порівняти з макрофінансовою допомогою Україні від ЄС та кредитами МВФ.

Дане дослідження вже було успішно представлено на прес-конференції в Європарламенті минулого тижня. Найавторитетніший суспільно-політичний журнал континентальної Європи, “Der Spiegel”, опублікував ексклюзивний матеріал про цю роботу.

На прес-конференції експерти-автори розслідування розкажуть, які існують механізми для виведення прибутку з України в офшорні юрисдикції. Інші учасники розкажуть про суттєві економічні проблеми, які пов'язані з виведенням прибутку і що в такому випадку потрібно вимагати від державної влади.

Організатори:

- Міжнародна команда авторів дослідження- Місцева Конфедерація вільних профспілок у Кривому Розі- ГО “Соціальний Рух” (включаючи платформу “Старт”)- Партія “Республіка”

Учасники:

- Олександр Антонюк, керівник дослідження, платформа “Старт” ГО “Соціальний Рух”, DPhil Oxford;- Томмасо Фаччіо, керівник секретаріату Незалежної Комісії з Реформування Міжнародного Корпоративного Оподаткування (ICRICT, включає Джосефа Штігліца и Томаса Пікетті). Викладач Нотингемського університету (Великобританія). Має великий досвід у сфері консультування міжнародних компаній зі складних питань міжнародного оподаткування (Ernst & Young, Deloitte);- Захар Попович, заступник директора Центру соціальних та трудових досліджень, співзасновник ГО “Соціальний рух”;- Павло Вікнянський, один із лідерів Партії “Республіка”;- Представники ГО “СД-Платформа”.

До участі запрошено представників/ць від:

- Представництва Європейського Союзу в Україні,- Державної фіскальної служби України,- Комітету ВР України з питань податкової та митної політики.

Акредитація журналістів/ок: +380 (0) 99 01 20 258, +380 (0) 97 88 32 226, або profit.shifting@gmail.com

Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20, 1 поверх.

Дослідження замовлено групою "Європейські об’єднані ліві/Ліво-зелені Півночі" Європейського парламенту

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости