У Львові з ножами напали на анархістів. Постраждалі звинувачують Нацкорпус

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У Львові з ножами напали на анархістів. Постраждалі звинувачують Нацкорпус
10:20, 24.09.18
Громадське

Анархістська організація «Чорний стяг» заявляє, що у Львові 23 вересня учасники ультраправих рухів напали на активістів організації та завдали важких ножових травм.

Про це у коментарі Громадському повідомив представник «Чорного стягу» Антон Парамбуль.

Він уточнив, що унаслідок нападу постраждали четверо активістів «Чорного стягу» — дві дівчини та двоє хлопців. За його словами, один із постраждалих хлопців — Сергій Господінін — дістав важку травму голови та ножове поранення в область грудної клітини, зараз його оперують.

Він також зазначив, що нападники були «з ножами та молотками». З його слів, нападників «було близько 20». «Напали на чотирьох хлопців та дівчат. Різали ножами та били молотками», — сказав він.

Парамбуль заявив, що розпізнав на декількох нападниках футболки з написом «Національний корпус». Також він наголосив, що дехто з нападників прикривав обличчя маскою, дехто — ні.

Представниця «Чорного стягу» Вероніка Яблонська, яка дістала ножові поранення унаслідок нападу, повідомила Громадському, що учасники організації не проводили жодних акцій, а на них напали зненацька.

Вона уточнила, що дістала «глибоке ножове поранення в ногу» і «втратила багато крові». «Ми грали у футбол біля школи за цирком, коли переодягалися, побачили групу осіб у чорному одязі. Напали, били телескопами (телескопічними битами, ред.), ножами», — сказала Яблонська.

На питання, представники якої ультраправої організації напали на них у Львові, Яблонська відповіла, що не могла розпізнати.

Також вона зазначила, що хлопець, який дістав поранення голови, прийшов до тями.

Представниця організації «Чорний стяг» Марта Фендер повідомила у Facebook, що на місце інциденту прибула швидка. Вона також оприлюднила фото постраждалих.

Одна із постраждалих — Омеляш Олександра — повідомила, що унаслідок нападу дістала «забиття та ножові поранення». «Це все було дуже швидко, почали на нас нападати, ми спочатку намагалися відбиватися, але потім зрозуміли, що це не допоможе і просто почали закриватися руками. Після цього вони пішли, але через кілька хвилин знову повернулися», — розповіла вона.

Як повідомили кореспондентці у лікарні, куди доставили постраждалих, важко постраждалий Сергій Господінін підключений до апарату штучного дихання — йому провели операцію.

Речниця поліції Львівщини Світлана Добровольська підтвердила напад на людей. Вона зазначила, що на місці працюють правоохоронці, водночас деталей не уточнила.

Це не перший напад на учасників лівих організацій у Львові. У травні у Львові на учасників «Чорного стягу» напали представники ультраправих рухів: тоді постраждали двоє людей.

«Чорний Стяг» — організація, яка позиціонує себе як «антиавторитарний рух, ціллю якого є побудова нового супільства на засадах свободи, рівності, взаємодопомоги та соціальної справедливості».

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости