В Україні створили біопакети, що можуть повністю замінити пластик

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. В Україні створили біопакети, що можуть повністю замінити пластик
19:00, 21.09.18
tokar.ua

Учені всього світу шукають, чим би замінити пластик, щоб раз і назавжди відмовитися від одноразового посуду, упаковок та пакетів із цього матеріалу. Не пасуть задніх і світлі голови з України.

Ось, наприклад, дослідники з Сумського аграрного університету презентували біопакети власного виробництва, повідомляє Соцпортал з посиланням на Tokar.ua

Пакети під назвою «Фудбіопак» створили з полісахаридів. Це органічні речовини, що є у водоростях або наземних рослинах. Крохмаль, целюлоза, хітин — це все також вони, полісахариди.

При взаємодії з водою вони набрякають, але не розчиняються, запевняє Дмитро Бідюк, автор проекту.

Унікальна особливість плівки в тому, що вона є міцною та термостабільною.

- Пакет собівартістю 5 грн витримує 3 кг. Зараз розробники працюють над тим, щоб зменшити ціну втричі та збільшити навантаження, водночас надавши виробу більш привабливий вигляд. Вдосконалювати «Фудбіопак» будуть протягом року, - йдеться у новині.

Раніше Дмитро Бідюк разом зі своєю командою вже презентував екологічні стаканчики, що розкладаються.

- До їхнього складу входять виключно натуральні компоненти – білки та полісахариди, які ми за допомогою певних операцій модифікуємо та створюємо термостабільну структуру. Вона дозволяє витримувати термічну обробку, наприклад, при смаженні у фритюрі», - розповів Дмитро «Громадському радіо».

Нагадаємо, в Японії знайшли бактерію, яка розкладає пластик за кілька днів.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости