Ціна на хліб в Україні досягла свого максимуму, - експерт

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Ціна на хліб в Україні досягла свого максимуму, - експерт
21:00, 19.09.18
Олексій Дорошенко

Питання вартості хліба завжди було політичним, оскільки він є одним із найдешевших продуктів.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook експерт Олексій Дорошенко, передає Соцпортал.

- Але слово «дешевий» вже до нашого хліба не підходить, навіть до соціального. Асоціація постачальників торговельних мереж вже майже два роки порівнює ціни в нашій країні та в сусідів. І ми є свідками, що значна кількість продуктів стала дорожче ніж у Польщі, - зауважив він, - Оскільки останній час питання вартості дешевого хліба є актуальним, то наші експерти минулого тижня промоніторили інтернет-магазини відомих торгових мереж в Україні та за кордоном на предмет найдешевшого хліба. Можна зауважити, що не всі сорти хліба можуть бути представлені в інтернет-магазині порівняно з полицями цих же магазинів та що найдешевшого саме в цей час не було. Це припущення, а тепер лише тільки цінники.

За його словами, в Україні найдешевший білий хліб ми знайшли за 28грн за кілограм. У той час у Литві найдешевший був 44грн за кілограм. У Польщі хліб стартує від 27грн, тобто дешевше ніж у нас. В Естонії менше ніж за 39грн не знайдете, а в Румунії – від 38грн. Угорський супермаркет пропонував білий хліб від 34грн за кілограм.

Найдешевший чорний хліб у нашій країні коштував цієї неділі 28грн за кілограм, а в Литві – 13грн. Польська мережа пропонувала хліб від 45грн, естонська – від 28грн, румунська – від 41грн, а угорська – від 58грн.

- Порівняння говорить про те, що середня вартість хліба в Україні та в найближчих сусідів вже майже зрівнялась. І це погано. А добре те, що зростати далі нікуди. Тому 2019 року ми будемо свідками помірного зростання ціни на хліб усіх цінових категорій, яке буде йти в рівень з інфляцією, - додав він.

Раніше стало відомо, щр в Україні подорожчає соціальний хліб і скільки коштуватиме хліб до кінця року, загалом.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости