В Україні відкрили ще одне газове родовище

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. В Україні відкрили ще одне газове родовище
19:53, 06.09.18
прес-служба «Укргазвидобування»

За оцінками фахівців його запаси можуть становити близько 1 млрд куб м блакитного палива.

АТ «Укргазвидобування» продовжує активні геологорозвідувальні роботи на наявних ліцензіях, відкривши третє за цей рік родовище у Харківській області.

Про це Соцпортал повідомили у прес-службі компанії.

На етапі геологічного вивчення, за оцінкою УкрНДігазу, запаси відкритого родовища становлять щонайменше 375 млн куб. м, а перспективні ресурси родовища загалом можуть становити близько 1 млрд куб м блакитного палива.

Відкриття родовища відбулося в серпні 2018 року після завершення буріння та випробування пошукової свердловини, яка була закладена за результатами виконаних сейсморозвідувальних робіт та в межах спеціального дозволу на користування надрами, отриманого у 2014 році.

Сьогодні проводяться роботи з облаштування свердловини та введення її у пробну експлуатацію, а також продовжуються пошуковорозвідувальні роботи на новому родовищі.

Нагадаємо, що в травні та червні цього року вже було відкрито два нових родовища у Харківській області на ділянках надр, спецдозволи на які було отримано до 2017 року.

На жаль, питання видачі спецдозволів на нові ділянки досі залишається невирішеним, а державна програма нарощування видобутку передбачає, що Товариство щороку отримуватиме 15-20 спецдозволів на нові ділянки для відкриття нових родовищ.

Нагадаємо, аеропорт "Бориспіль" планує витратити півтора мільйони гривень на холодильну камеру.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости