Астрономи назвали планети придатні до життя

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Астрономи назвали планети придатні до життя
20:45, 23.08.18
Цікавості

35% відкритих екзопланет мають воду і придатні для зародження життя. До такого висновку прийшли вчені Гарвардського університету.

У 1992 році в космосі знайшли першу планету земного типу, яка обертається навколо іншої зірки. На сьогоднішній день вчені знають, що такі об’єкти поділяються на дві групи. Одні менше землі в півтора рази, а інші більше в 2 з половиною. Провідний дослідник Гарварду Цзен розповів, що пошук зв’язку радіуса з масою планети допоміг краще зрозуміти її внутрішню структуру. Так, малі екзопланети переважно кам’янисті, а великі за визначенням мають рясні джерела води, - повідомляють Цікавості.

Втім, склад рідини в інших світах сильно відрізняється, нагріваючись до температури 200-500 градусів Цельсія. 35% планет крупніше Землі повинні містити водяний пар або воду в іншому стані.+ Такі об’єкти утворилися за типом планет Сонячної системи: Сатурна, Нептуна, Юпітера і Урана. Нещодавно розгорнута місія TESS за допомогою спектроскопічних приладів буде шукати ще більше водяних екзопланет в інших галактиках, поповнивши перелік з 4 тисяч відомих.

Як повідомляв Соцпортал, виявили ознаки смерті Чумацького шляху.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости