Тепер всі профілі користувача у соцмережах можна знайти за однією фотографією

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Тепер всі профілі користувача у соцмережах можна знайти за однією фотографією
21:20, 20.08.18
tokar.ua

Дослідники з Trustwave, компанії, що спеціалізується на інформаційній безпеці, презентували новий інструмент із відкритим вихідним кодом Social Mapper, який може знайти профілі користувача у різних соціальних мережах.

- Для цього системі потрібне ім’я та фото «цілі», - передає tokar.ua.

Так, пошук можна провести і вручну, визнають програмісти, та це триватиме набагато довше. Тому вони й пропонують автоматизувати цей процес. Ще одна перевага Social Mapper — система може розшукувати кількасот людей водночас.

Системі не потрібен доступ до API (Application Programming Interface) соціальних мереж і це величезний плюс, бо раніше ця потреба обмежувала роботу схожих інструментів. Програма виконує пошук у спеціальному вікні, скануючи отримані результати за допомогою функції розпізнавання осіб. Мінус, якщо порівнювати із заснованими на API методами пошуку, — це швидкість. За оцінками розробників, аби знайти профілі тисячі осіб, доведеться трохи зачекати до 15 годин.

Система виконує пошук у LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Instagram, VKontakte, Weibo, Douban.

Результатом роботи Social Mapper є таблиця акаунтів на кожне ім’я з лінками. Trustwave пропонує використовувати інструмент для пошуку вразливостей, бо такий інструмент — ідеальна зброя для фішингових атак, і забороняє працювати з ним певним групам користувачів.

Раніше Ілон Маск показав, як буде виглядати і пересуватися містом підземний електробус.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости