Мінприроди оголосило про підтримку Петиції за заборону шкуродерень

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Мінприроди оголосило про підтримку Петиції за заборону шкуродерень
20:40, 15.08.18
Соцпортал

Під стінами Мінекології, у середу, 15 серпня, відбувся мітинг за заборону виробництва хутра в Україні.

Небайдужі громадяни, у тому числі власники хутрових звірів зі своїми тваринами, вимагали від профільного міністерства відреагувати на загрозу переміщення небезпечних хутрових ферм з Європи в Україну. Активісти Кампанії ХутроOFF також вимагали заборонити виробництво хутра за прикладом європейських країн.

Під час акції начальниця Управління охорони біорізноманіття та біобезпеки Богданович Ганна Вікторівна вийшла до активістів і оголосила позицію Міністерства: «Мінприроди підтримує відповідну Петицію і в межах своїх повноважень забезпечить підтримку законопроекту щодо заборони виробництва хутра, який готує Кампанія ХутроOFF”

Вона наголосила, що в 21-му сторіччі цивілізовані країни не можуть дозволити знущань над тваринами: «Ми розуміємо, що тварини – живі істоти і вони також мають права. Вони також заслуговують на життя, як і ми з вами».

Координатор Кампанії ХутроOFF Павло Вишебаба озвучив представнику Міністерства вимоги активістів та передав інформаційні матеріали для очільника Мінприроди Остапа Семерака та всіх заступників щодо шкідливості хутрового виробництва.

Онлайн-петицію до Верховної Ради за заборону шкуродерень в Україні підтримали вже понад 5000 громадян, у тому числі культурні, громадські та державні діячі, зокрема літератори Любко Дереш, Ірена Карпа, Павло Коробчук, музиканти Христина Соловій, Katya Chilly, Марко Галаневич (ДахаБраха), Саша Кольцова (Крихітка), Mari Cheba та Panivalkova, суддя Верховного суду Анна Вронська, Державний уповноважений Антимонопольного комітету України Світлана Панаіотіді, журналісти Громадського радіо, голова ГО «Екодія» Ірина Ставчук та багато інших.

Нагадаємо, що у країнах Європейського союзу триває процес законодавчої заборони виробництва хутра як жорстокої та шкідливої для довкілля галузі. Це загрожує переміщенням небезпечних хутрових ферм в Україну через слабку систему еко-контролю в нашій державі. І цей процес вже розпочався.

Поблизу селища Сінгури Житомирської області бізнесмен з Нідерландів вже відкрив норкову ферму (в його країні прийнята відповідна заборона). Бізнесмен із Данії Ханс Олесен оголосив про намір побудувати масштабну хутрову ферму на 10 тисяч маточних голів норок у Житомирській области (в його країні введено обмеження на діяльність шкуродерів). Більше того, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підтримав ідею цього проекту, нехтуючи національними та регіональними інтересами захисту українського довкілля.

Раніше Соцпортал розповідав про те, що в Україні заборонили Новокаїн через смерть пацієнта.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости