​Навіщо Києву марафон?

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ​Навіщо Києву марафон?
23:40, 14.08.18
Соцпортал

До головного спортивного змагання міжнародного рівня у Києві залишаються лічені тижні. Цього року 9th Wizz Air Kyiv City Marathon готується прийняти більше 10000 спортсменів, i щороку ця цифра стрімко зростає. Дистанції 42.195 км та 21.0975 км сертифіковано AIMS, а Wizz Air Kyiv City Marathon присвоєно найвищу відмітку (5 зірок) у рейтингу пробігів по шосе Європейської легкоатлетичної асоціації. Підготовка йде повним ходом, результат чекають багато киян, але є й ті, хто ставиться до цієї події скептично і незадоволені тим, що місто перекривають для спортивного пробігу. Давайте і ми подумаємо, а дійсно, навіщо Києву марафон?

По-перше, це престиж. Престиж міста, яке дбає про розвиток спорту та популяризує його серед громадян. Усі знають знаменитий марафон у Берліні і багатьом за щастя просто сам факт участі в ньому. Хіба не приємно, коли люди з усього світу приїжджають для того, щоб пробігти вулицями Києва і потім пишатися, що побували на цьому марафоні! Спортивна столиця країни просто зобов'язана подавати приклад всім іншим містам і всіляко спрямовувати населення до занять направляти населення на заняття спортом.

По-друге, туристи. Найвідоміші марафони світу привертають велику увагу як до самої спортивної події, так і до міста, у якому вона проводиться. Це безсумнівно підвищує популярність міста серед усієї світової спільноти і привертає потік туристів. Чим більше туристів - тим більше місто отримує коштів до свого бюджету. Наприклад, за першу половину 2018 року Київ відвідали 852 тисячі іноземців. Це на 24% більше, ніж у минулому півріччі і майже в 2 рази більше, ніж у 2014 році, за такий же період. Підвищення туристичного рівня безсумнівно тягне за собою бажання великих міжнародних компаній відкривати свої філії в Києві. А це вже йде залучення іноземного капіталу та інвестицій. Ось і вигода очевидна.

По-третє, це популяризація здорового способу життя. Подивіться найбільші марафони, наприклад в Барселоні або Берліні. Мільйони людей виходять підтримати учасників і долучитися до спорту. Хіба можна уявити у нас такімасштаби? Але ж все починається з малого. І з кожним роком Київ показує все вищу готовність і рівень залучення населення у спортивні події країни.

Тим, хто проти перекриття міста, хочеться поставити одне питання - чи часто вам випадає нагода побачити мiсто без машин? Повернутися немов на сотні років назад і помилуватися архітектурою без автомобільних вихлопів і шуму. Цей рідкісний випадок дозволяє інакше подивитися на звичні краєвиди і по-новому познайомитися з рідним містом. А повітря наскільки чистіше стане!

Ще одна причина проводити марафон на перший погляд прихована від уваги. Однак за важливістю нітрохи не поступається іншим. Марафон наочно показує доступність спорту. Біг - це найдешевший вид спорту і ніякі відмазки з приводу дорожнечі спорту вам більше не допоможуть. Все, що потрібно - лише кросівки і вільний час. Тому кожен, хто прийде брати участь або спостерігати за цією подією, однозначно отримає частинку мотивації на заняття спортом. Адже головне у марафоні - власне досягнення мети і подолання власних можливостей.

Можна і далі перераховувати плюси проведення марафону в Києві, але головним залишається факт - спорт об'єднує! Спортивні події стирають кордони між країнами і народами, дозволяють обмінюватися безцінним досвідом і пізнавати інші культури. Марафон - це не тільки спортивне змагання, яке цікаве професійним спортсменам, у ньому може брати участь будь-хто, хто охочий випробувати себе, свої сили і пробігти пліч-о-пліч зі знаменитими атлетами всього світу дорогами улюбленого міста!

А ще не варто забувати про те, що це дуже весело. Не варто сприймати це як виключно спортивну подію. Адже на спортивній дистанції зустрічаються і знамениті актори, зірки шоу бізнесу та навіть політики. Хто знає, може саме ви зможете обігнати свого кумира, а потім разом відзначати нові рекорди за келихом холодного українського пива.

Нагааємо, уКиєві відбудеться нічний похід в музей популярної науки і техніки.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости