Китайські вчені знайшли нову тварину

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Китайські вчені знайшли нову тварину
14:58, 05.08.18
Урядовий кур’єр

Новий вид східно-азіатського еублефара – екзотичної рептилії, що належить до сімейства гекконових, найшли на у Південному Китаї, на острові.

У світі існує всього 17 видів східно-азіатського еублефара. Аж до недавнього часу вважалося, що тільки два з них (Goniurosaurus hainanensis і Goniurosaurus bawanglingensis) мешкають на острові Хайнань.

Для представників нещодавно відкритого виду характерні особливі форма і будова організму. У довжину тварина досягає 93-97 мм, у нього злегка коричнево-пурпуровий відтінок шкіри з великими чорними плямами. Новий вид вчені назвали Zhoushi Jianhu, що в перекладі означає «Еублефар з роду Чжоу», - повідомляє Урядовий кур’єр з посиланням на агентство «Сіньхуа»

Як відзначають представники адміністрації острова Хайнань, систематичні дослідження дозволять виявити нові види рослин і тварин, зокрема і невідомі досі рептилії. Тим самим буде виконуватися одне із завдань, поставлених центральним урядом Китаю – дбати про безпеку і високу ступінь диверсифікації флори і фауни країни.

Як повідомляв Соцпортал, в Африці знайшли залишки давнього слона.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости