Стало відомо, в якому віці у людей формується здібність запам’ятовувати

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Стало відомо, в якому віці у людей формується здібність запам’ятовувати
21:45, 18.07.18
Daily Mail

Близько 40% людей думають, що пам’ятають події, які трапилися з ними до дворічного віку. Але дослідники з університету Лондона з'ясували, що така думка часто помилкова.

Про це пише Daily Mail.

- Часто ці спогади фальшиві і сформовані мозком завдяки роздивлянню фотографій з ранніх років або ж на основі історій інших людей про них, - зазначає видання.

Вчені попросили 6641 добровольця розповісти про свій перший спогад. При цьому, була поставлена умова, щоб історія не була пов’язана з фотографіями чи родинними історіями. Лише особистий досвід. Таким чином, вдалося встановити, що в середньому ранні спогади про дитинство сягали віку 3,24 роки. І, на думку вчених, це справжні спогади. Тому що в такому віці у людей формується інтелектуальна здібність запам’ятовувати.

Проте 39% учасників дослідження стверджували, що пам’ятають себе і до дворічного віку.

- Найчастіше ці спогади були пов’язані з дитячою коляскою. У таких людей ці спогади могли з’явитися після того, як хтось їм сказав: "У матері була велика зелена коляска". З часом фрагменти фантазії стають пам’яттю. І часто люди починають додавати якісь елементи, приміром іграшки на колясці. Важливо те, що людина навіть не підозрює, що ці її спогади фальшиві, - сказав професор Лондонського університету Мартін Конвей.

Як повідомляв Соцпортал, вчені з'ясували, що померлі усвідомлюють факт власної смерті.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости