Вже два місяці в столиці працює «Виїзна громадська приймальня» ВО «Батьківщина»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Вже два місяці в столиці працює «Виїзна громадська приймальня» ВО «Батьківщина»
14:25, 12.07.18
kyiv.ba.org.ua

Вже понад два місяці в столиці працює «Виїзна громадська приймальня» ВО «Батьківщина», в якій можна отримати первинну юридичну допомогу, оформити підписку на партійний бюлетень, написати заяву про вступ до партії.

Під час роботи приймальні до нас надходить велика кількість звернень від киян. При цьому, кожне третє з них – скарга, що стосується неналежного розгляду державними установами усних й письмових звернень від людей. Загальновідомо, що наші чиновники вже давно реагують тільки на письмові звернення, надіслані рекомендованим листом із вкладеним описом. Саме тому сьогодні кожен член суспільства повинен знати про всі тонкощі «письмового спілкування» із органами державної влади та місцевого самоврядування.

Звернення має бути коротким і чітко сформульованим, щоб відповідальна особа мусила надати конкретну відповідь на Ваше запитання.

У статті 40 Конституції України сказано: «Всі мають право направляти індивідуальні або колективні письмові звернення або особисто звертатися в органи державної влади, органи місцевого самоврядування до посадових та службових осіб цих органів, котрі зобов’язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом термін».

Основним нормативно-правовим актом, що дозволяє громадянам реалізувати таке право, є Закон України «Про звернення громадян».

Відповідно до статті 20 цього Закону, подане Вами звернення розглядається і вирішується:

– у термін не більше 1 місяця від дня його надходження – за загальним правилом;

– невідкладно або не пізніше 15-ти днів від дня його отримання – якщо питання не вимагає додаткового вивчення;

– до 45-ти днів – якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідної установи визначає необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється заявнику.

Щодо контролю за дотриманням законодавства про звернення громадян, то нині його здійснюють Верховна Рада України, народні депутати України, Президент України, Кабінет Міністрів України, Уповноважений з прав людини Верховної Ради України, Верховна Рада Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські, районні, районні в містах Києві та Севастополі державні адміністрації, сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі комітети, депутати місцевих рад, а також міністерства, інші центральні органи виконавчої влади щодо підпорядкованих їм підприємств, установ та організацій.

Після прийняття у 2014 р. нового Закону України «Про прокуратуру», з цього переліку було вилучено органи прокуратури, які проводячи систематичні перевірки, позитивно впливали на дотримання посадовцями законодавства.

На сьогодні за порушення Закону України «Про звернення громадян» передбачена цивільна, адміністративна та кримінальна відповідальність (ст. 24 Закону).

Важливо наприкінці свого звернення нагадати про закони, які зобов’язують чиновника письмово відповідати набудь-яке письмове звернення, а саме стаття 40 Конституції України та Закон України «Про звернення громадян».

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости