Затримали «терориста», який обіцяв вбити 20 школярів і вимагав за їхнє життя 54 біткоїна

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Затримали «терориста», який обіцяв вбити 20 школярів і вимагав за їхнє життя 54 біткоїна
19:33, 06.07.18
прокуратури міста Києва

Тепер йому загрожує шість років позбавлення волі.

Першого липня на електронну пошту антитерористичного центру СБУ надійшло повідомлення про те, що невідомі особи тримають у заручниках 20 дітей (з переліком прізвищ та імен 11 з них) та вб’ють їх, якщо їм не заплатять 350 тис. доларів США або еквівалент у крипто валюті у розмірі 54 біткойнів.

В межах кримінального провадження, розпочатого за вказаним фактом, правоохоронці перевірили усі імена та прізвища дітей у списку. Як з’ясувалося, більшість із них значилась або значиться у списках розшуку безвісти зниклих дітей. Деякі з них були знайдені, а їх місцезнаходження встановлено - діти перебували вдома.

Одночасно проводилися невідкладні слідчо-розшукові заходи з встановлення ІР-адреси пристрою, з якого надійшло повідомлення, а також особи, яка його надіслала.

Зловмисником виявися 24-річний раніше не судимий житель Коломийського району Івано-Франківської області, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

У ході обшуку, проведеного за місцем його проживання, правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон. Сам молодик повністю зізнався у вчиненні цього злочину.

Його дії попередньо кваліфіковані за ч. 1 ст. 259 (завідоме неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) КК України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За вчинене чоловіку загрожує до 6 років позбавлення волі.

Як повідомляв Соцпортал, чоловік, який у центрі Києва вбив полковника поліції, мав п’ять судимостей.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости