Стало відомо, на скільки подорожчає м'ясо

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Стало відомо, на скільки подорожчає м'ясо
19:05, 05.07.18
kurkul.com

Чинники, які зумовлюють подорожчання м’яса свиней, цього року такі самі як і у 2017 р. За прогнозами науковців Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» подорожчання свинини до грудня 2018 р. може досягти 10%.

Про це повідомляє прес-служба Інституту аграрної економіки, передає kurkul.com.

На думку завідувача відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Ольги Боднар, можна виділити кілька причин, що зумовили подорожчання свинини у 2017 р. Серед них: зниження пропозиції м’яса на ринку, що було спричинене скороченням поголів’я через спалахи АЧС, збільшення обсягів експорту м’яса, підвищення середнього рівня доходів українців.

Ці чинники також будуть впливати на ціни свинини і у 2018 р. До того ж, спостерігається збільшення вартості кормів. Ціна на зернові, які складають переважну частину кормів, у першій половині цього року зросла на 20-25%.

Роздрібні ціни на м'ясо свиней у травні 2018 р. мали динаміку на зниження. Найвища ціна на свинину без кістки спостерігалась у Луганській області — 126,59 грн/кг, найнижча — у Тернопільській області — 102,5 грн/кг.

Раніше, як передавав Соцпортал, стало відомо, яке м'ясо найчастіше купують українці.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости